Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan domovinske zahvalnosti

Josipović promaknuo 158 pripadnika Oružanih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prigodi 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ministra obrane, odluke o redovitom promaknuću za 158 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga.

Pukovnici Vjekoslav Ferenčina, Mato Matanović i Predrag Palac redovito su promaknuti u čin brigadira.

U čin kapetana fregate redovito je promaknut kapetan korvete Tomislav Sinjeri, a u čin pukovnika bojnici Tomislav Kovačić, Damir Perak, Damir Jugović, Dražen Kardoš, Ivica Grebenar, Đuro Pažin, Vlado Dandić, Vladimir Puhanić i Zdravko Šošić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Hrabro srce' Josipović zaigrao nogomet s političarima i nogometašima Slika nije dostupna Vlada se zaletila? Vlada RH, ovakav status, stvarno?!

>> EKSKLUZIVNO Josipović: Neka Vlada objasni čiji su otoci bili 1992. godine!

Redovito su promaknuti: 1 poručnica bojnog broda u čin kapetanice korvete, 2 satnice u čin bojnica, 2 poručnika bojnog broda u čina kapetana korvete, 25 satnika u čin bojnika, 14 natporučnica u čin satnica, 3 poručnika fregate u čin poručnika bojnog broda, 45 natporučnika u čin satnika, 3 poručnice u čin natporučnica, 7 poručnika korvete u čin poručnika fregate i 46 poručnika u čin natporučnika.

Pohvalom predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga, a za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvaljeni su brigadni general Mladen Fuzul, brigadir Ivica Kinder i desetnik Tomica Borić, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene