Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htio da im se unište postrojenja

WikiLeaks: Franjo Tuđman tražio bombardiranje Srbije još 1992. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najnovijim depešama objavljenim na WikiLeaksu, objavljeno je i kako je prvi hrvatski predsjednik, pokojni Franjo Tuđman, još 1992. tražio bombardiranje Srbije.

'Srbi se hvale svojom vojnom moći i mogućnošću izrade navođenih raketa', naveo je Tuđman kao razlog zašto Srbiju treba napasti, prenose Nezavisne novine. U razgovoru s američkim senatorom Danielom Patrickom Moynihanom istakao je da bi Zapad na taj način 'pojačao protivnike Miloševića kod kuće'.

Pročitajte i ovo Spomenik Franje Tuđmana (Foto: Dnevnik.hr) Jasan stav Treba li svaki grad dobiti spomenik ili ulicu Franje Tuđmana? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Povjerljiva bilješka WikiLeaks: Kučan 2007. o graničnom sporu s Hrvatskom

'Zapad treba krenuti u selektivne napade srpskih vojnih postrojenja', poručio je Moynihanu u studenom 1992. godine bivši predsjednik Tuđman.

Tuđman je Moynihanu prenio i dojmove iz BiH i Sarajeva, gdje je situaciju ocijenio 'vrlo teškom', ali je rekao i kako su pretjerane procjene Alije Izetbegovića kako su srpske snage ubile 128.000 ljudi i silovale 30.000 djevojčica i žena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene