Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Frane Lučić, jedini vatrogasac koji je preživio kornatsku tragediju, na dobrom je putu da izgubi parnicu u kojoj traži 25 milijuna kuna odštete.


Razlog tome je što je Lučić odštetu zbog povrede na radu zatražio od države i Grada Šibenika, a trebao je od DVD-a Tisno, odnosno,  vatrogasnog društva čiji osnivač nije Republika Hrvatska ni Grad Šibenik nego Tisno, piše Večernji list. Pravnici objašnjavaju da je Lučić trebao tužiti poslodavca. Upravo su zato obitelji dvanaestorice poginulih vatrogasaca riješili problem odštete. Oni su podnijeli tužbe protiv Grada Vodica, Općine Tisno, DVD-a Tisno i Vodice te Obrtničko tehničke škole.

>> Frane Lučić: Ne idem na Kornat jer sam tamo pomoć čekao pet sati

Vezani članci Slika nije dostupna Lučić: Želim istinu i zašto sam pet sati čekao pomoć? Slika nije dostupna Frane Lučić na operaciji kojom će mu biti vraćeni prsti na šakama

Večernji list piše kako Državno odvjetništvo, koje u ovom postupku zastupa državu, osporava Lučiću pasivnu legitimaciju, odnosno tvrdi da za odštetu ne može odgovarati država. Državno odvjetništvo osporava i visinu odštetnog zahtjeva.