Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Primljena 51 dojava, Sina Karli pod policijskom zaštitom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon objave fotorobota policija je dobila brojne dojave građana, no, niti jedna do sada nije dovela do osobe povezane s ubojstvom Ive Pukanića i Nike Franjića, doznaje se danas u policiji.

'Do sada je primljena 51 dojava. Policija je većinu provjerila i utvrdila da se ne radi o osobama koje se mogu povezati s ovim kaznenim djelom', kazao je danas načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec ispred sjedišta Zagrebačke policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija objavila fotorobot ubojice Ive Pukanića Slika nije dostupna Atentat na Pukanića: Policija traži muškarca na motoru

Medije je zamolio da i dalje objavljuju fotorobot kako bi ga mogao vidjeti što veći broj građana.

Podaci o broju šasije ili vlasniku motocikla nisu ključni za javnost, a policiji mogu pomoći Krunoslav Borovec Dodao je da je policija došla do cijelog niza podataka koji mogu biti korisni u otkrivanju Pukanićevog ubojice. No, ta saznanja za sada nisu objavljiva, rekao je Borovec.

Osvrćući se na izjavu predsjednika Republike da bi policija trebala razgovarati s Pukanićevom suprugom, Borovec je rekao da tim koji radi obradu zna što sve treba napraviti.

>> Policija objavila fotorobot ubojice Ive Pukanića

>> Atentat na Pukanića: Policija traži muškarca na motoru

>> 'Atentat je djelo više osoba, dan i vrijeme dobro su isplanirani'

'Policija će razgovarati sa svima za koje vjeruje da imaju podatke koji bi mogli pomoći u razrješenju. Ali, informativni se razgovori ne rade nasumično nego u trenutku kada smo sigurno da bi to bilo korisno', dodao je.

Pojasnio je da svaki razgovor mora biti pomno pripremljen te da policiji nije u interesu objavljivati imena osoba s kojima će razgovarati.

'Zakon nalaže da se zaštiti dostojanstvo žrtve ali i svjedoka', kazao je Borovec. Nije želio komentirati medijska nagađanja da je policija otkrila vlasnika ili broj šasije motocikla u kojem je, u dvorištu Nacionala, navodno bio sakriven eksploziv.

'To su podaci koji nisu ključni za javnost, a policiji mogu pomoći u otkrivanju počinitelja', kazao je Borovec.

Rekao je da 250 policajaca koji kao ispomoć dolaze u Zagreb inače radi u susjednim policijskim upravama manje opterećenima kriminalom.

Inače, urednica Nacionala, Sina Karli, od danas je pod policijskom zaštitom. Njezin autobomil Audi Q 7, koji je često vozio i sam Ivo Pukanić, pregledala je policija.

I drugi novinari Nacionala, navodno su dobili zaštitu, no nitko iz policije nije nam mogao to potvrditi.

Na pitanje kako napreduje potraga za ubojicom Ivane Hodak Borovec je rekao da policija radi vrlo intenzivno i ide naprijed. Ipak, policiji nije u interesu objavljivati koji su motivi isključeni, o čemu nagađaju neki mediji, jer bi time onima koje traži dali do znanja u kojem smjeru ide potraga, istaknuo je Borovec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene