Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadmudrili ga

FOTO Vozač platio nevjerojatnu kaznu od 12.000 eura: Pogledajte što je imao u motoru

Kontrola kombija u Bjelovaru
Kontrola kombija u Bjelovaru Foto: carina
Carinici u okolici Bjelovara kaznili su vozača kombija otprije poznatog pliciji s 12.000 eura. Nevjerojatnu kaznu platio je jer je pokušavao izvesti prevaru s gorivom.

Carinski službenici su na području Bjelovara 8. lipnja zaustavili kombi Fiat Ducato hrvatskih registarskih oznaka u sklopu pojačane mjera nadzora. Kombijem je upravljao vozač otprije poznat policiji.

Kada su zavirili u teretni prostor vozila pronašli su 12 PVC spremnika ispunjenih s ukupno 340 litara plavog dizela. Muškarac je gorivo nabavio nezakonito, a nije niti evidentiran kao korisnik prava na potrošnju plavog dizela za
namjene u poljoprivredi.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobio prijavu Zagrebačkog poduzetnika zaustavili na carini, a kad su otvorili automobil, imali su što i vidjeti: "Zinuli su"

Mudro se dosjetio, ali carinici su ga na kraju ipak nadmudrili

Daljnjim pregledom teretnog vozila, carinski službenici su utvrdili da je vozač na kombiju obavio preinake tako da je standardni spremnik pogonskog goriva odvojio od pumpe goriva i umjesto istog u vozilo ugradio kanistar koji je crijevima spojio s pumpom motora. Tako je omogućio da se kao pogonsko gorivo vozila koristi gorivo iz kanistra. Testiranjem uzorka goriva iz tog kanistra, utvrđeno je da se kao pogonsko gorivo koristi plavi dizel za namjene u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi.

Pročitajte i ovo Smeđi medvjed u prtljažniku neuobičajeni ulov Carinici zaustavili Hrvata, a kad su otvorili prtljažnik - šok i nevjerica: "Prvo su u kadi vidjeli srndaća, a onda..."

Zbog teškog kršenja odredbi Zakona o trošarinama i brojnih prekršaja muškarcu će biti izdan prekršajni nalog i novčana kazna u ukupnom iznosu od 12.000 eura. Nadležnom carinskom uredu bit će podnijet zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 144,73 eura.

Pronađeni plavi dizel oduzet je od počinitelja, a oduzeto je i teretno vozilo u koje je radi zlouporabe plavog dizela i izbjegavanja nadzora nad namjenskom uporabom plavog dizela ugrađen i korišten spremnik goriva koji se ne može smatrati standardnim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene