Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neuobičajeni ulov

Carinici zaustavili Hrvata, a kad su otvorili prtljažnik - šok i nevjerica: "Prvo su u kadi vidjeli srndaća, a onda..."

Carinski službenici pronašli su u prtljažniku zaustavljenog automobila mrtvog smeđeg medvjeda koji se nalazi na popisu ugroženih vrsta i strogo zaštićenih životinja.

Carinici iz mobilne jedinice Split ni slutili nisu što će otkriti prilikom pojačanih mjera nadzora na lokaciji Ružić kod mosta preko rijeke Čikole prije dva dana. Naime, zaustavili su vozilo kojim je upravljao hrvatski državljanin, a na pitanje što prevoze u vozilu rekao im je da se vraćaju iz lova. Kažu, bili su u Lici (okolica Srba) i imaju ustrijeljenog srndaća. Za njega carinskim službenicima predočavaju Potvrdu o podrijetlu divljači i njezinih dijelova s lovišta izdanu od ovlaštenika prava lova.

Pročitajte i ovo Medvjed na šetnici sve službe na terenu VIDEO Medvjed uočen na šetalištu! U tijeku velika potraga, stiže interventni tim, građanima izdano upozorenje

No, carinici su i dalje bili sumnjičavi da krijumčare možda drugu neprijavljenu robu pa su odlučili pregledati vozilo. I onda su u prtljažniku uz srndaća koji se nalazi u plastičnoj kadi ugledali ni manje ni više nego mrtvog smeđeg medvjeda

Medo se inače nalazi na Crvenom popisu ugroženih životinja Hrvatske te je strogo zaštićena životinja prema Zakona o zaštiti prirode. Carina je o svemu izvijestila policiju koja dalje provodi istragu. 

Smeđi medvjed u prtljažniku Smeđi medvjed u prtljažniku (Foto: Carinska uprava)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene