U ranim jutarnjim satima, oko 5 sati i 10 minuta grad Sisak i okolicu pogodilo je snažno olujno nevrijeme praćeno tučom veličine lješnjaka i većom, jakom kišom i olujnim vjetrom.


Vjetar je čupao drveće koje je padalo na parkirane automobile,u parku Kontrobi srušio se stari kesten, oštećeno je nekoliko krovova i porušeno nekoliko stupova, no još uvijek nije poznata materijalna šteta. Na nekoliko automobila u centru grada štetu je nanio led. U nevremenu koje je trajalo oko pola sata uz grad Sisak najviše su stradala prigradska naselja Stara Drenčina, Staro Pračno, Jazvenik, Vurot, Greda, Sela, Žabno, Hrastelnica i Galdovo. Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je kako su vatrogasci dobili sedam poziva građana za ispumpavanje vode iz podruma. U prigradskim naseljima za vrijeme oluje nestalo je električne energije.

Vezani članci Poplava Županja Voda ulazila u podrume i kuće: U Županji se otklanjaju posljedice velikog nevremena, vatrogasci od jutra na terenu Urušena kuća u Našicama - 3 Poplave u Slavoniji: Kod Našica se urušila kuća 80-godišnje bake, tijekom večeri zbog nevremena stradala i Županja

Zoran Vasić, Predstojnik Kabineta županice, izjavio je kako će s obzirom na obujam, količinu i veličinu štete , za Sisačko-moslavačku žuopaniju najvjerojatnije biti proglašena elementarna nepogoda. Pozvao je građane da u roku od osam dana prijave štetu nastale u olujnom nevremenu.  Grad Sisak i okolicu u zadnja 24 sata zahvatile su čak četiri oluje, od kojih su dvije bile popraćene tučom, a u kojima je palo 38 litara kiše po četvornome metru.