Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Olujno nevrijeme

FOTO: Tuča veličine lješnjaka u Sisku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ranim jutarnjim satima, oko 5 sati i 10 minuta grad Sisak i okolicu pogodilo je snažno olujno nevrijeme praćeno tučom veličine lješnjaka i većom, jakom kišom i olujnim vjetrom.

Vjetar je čupao drveće koje je padalo na parkirane automobile,u parku Kontrobi srušio se stari kesten, oštećeno je nekoliko krovova i porušeno nekoliko stupova, no još uvijek nije poznata materijalna šteta. Na nekoliko automobila u centru grada štetu je nanio led. U nevremenu koje je trajalo oko pola sata uz grad Sisak najviše su stradala prigradska naselja Stara Drenčina, Staro Pračno, Jazvenik, Vurot, Greda, Sela, Žabno, Hrastelnica i Galdovo. Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je kako su vatrogasci dobili sedam poziva građana za ispumpavanje vode iz podruma. U prigradskim naseljima za vrijeme oluje nestalo je električne energije.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Ilustracija Nastale štete Snažno nevrijeme poharalo Sisak: Srušena stabla, s garaže odletio krov

Zoran Vasić, Predstojnik Kabineta županice, izjavio je kako će s obzirom na obujam, količinu i veličinu štete , za Sisačko-moslavačku žuopaniju najvjerojatnije biti proglašena elementarna nepogoda. Pozvao je građane da u roku od osam dana prijave štetu nastale u olujnom nevremenu.  Grad Sisak i okolicu u zadnja 24 sata zahvatile su čak četiri oluje, od kojih su dvije bile popraćene tučom, a u kojima je palo 38 litara kiše po četvornome metru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene