Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadležni bez reakcije

FOTO U Zagrebu pod vodom 2000 grobova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesno groblje u zagrebačkoj gradskoj četvrti Brezovica s oko 2000 grobova još je od prošlog petka - pod vodom! Informaciju i fotografije su nam poslali čitatelji, ojađeni time što je izostala reakcija nadležnih gradskih službi.

Groblje u Brezovici, koje datira još iz 14.stoljeća, već je danima pod vodom i to, kako nam javljaju čitatelji, a za Dnevnik.hr potvrđuje i predsjednik te gradske četvrti Stjepan Cerovski  - 'samo zbog nebrige nadležnih službi Grada Zagreba'.

Pročitajte i ovo Poplave u Keniji Kaos u Keniji FOTO Stotine tisuća ljudi evakuirano zbog poplava: "Nažalost, neke ćemo premjestiti i bez njihovog pristanka" Mirogoj Blagdan Svih svetih Pripremite se, dio prometnica koje vode do groblja bit će zatvorene: Iz Grada uputili apel građanima

S.Cerovski: 'Gradske službe danima ignoriraju problem poplavljenog groblja u Brezovici, a zapuštaju ga godinama'

Do 'plivanja' oko 2000 grobova, spomenika, te dijela parkirališta u vodi, došlo je zbog neočišćenih i neodržavanih odvodnih kanala i prometnica, a nadležnima je molba za hitnom sanacijom poslana čim se incident dogodio, za Dnevnik.hr kaže predsjednik Vijeća gradskih četvrti Brezovica Stjepan Cerovski.

'Na Gradskom groblju u Brezovici veliki broj spomenika nalazi se pod vodom kao i parkiralište, zbog neuređenih odvodnih graba u ulicama Golobreška i Golobreška IV. odvojak. Kako je zakazano i nekoliko ukopa, molim da se žurno organizira čišćenje odvodnih graba, kako bi sugrađani mogli dostojno pokopati svoje najmilije', pisao je Cerovski prošlog tjedna nadležnom gradskom Uredu za graditeljstvo i ostale poslove, direktorici Gradskih groblja Ljerki Čosić, Zagrebačkim cestama i Vodoprivredi Zagreb.

Nažalost, kaže Cerovski, on može samo apelirati i tražiti pomoć, jer 'da imam mehanizaciju i ovlasti već bih to riješio'.

Nadležni obišli poplavljeno groblje, ali sanacije još nema

Cerovski nam je u telefonskom razgovoru ispričao kako je i danas apelirao za pomoć - Zagrebačke ceste, koje trebaju čistiti odvodne kanale uz prometnicu i Vodoprovredu Zagreb, koja je zadužena za održavanje odvodnih kanala po polju.

>>Uskoro stiže rješenje stalnih poplava na goričkom području?

Smatra Cerovski kako bi se i Gradska groblja mogla pobrinuti za situaciju, a svakako i resorni Ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

'To se godinama nije rješavala i sad smo došli do toga da je groblje poplavljeno. Nakon što sam malo alarmirao i medije, lokaciju su došli obići nadležni iz Grada Zagreba, ali kako mi je rekao vijećnik koji je bio s njima - rekli su kako se ništa tu ne može napraviti.'

Što mislite o ovome? Kakva je situacija u vašem gradu s lokalnim grobljima? Pošaljite nam vaše komentare na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene