Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Darežljivi i radišni

FOTO AMERIČKI VOJNICI u akciji: Popravljaju hrvatsku bolnicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Specijalna bolnica za produženo liječenje u Dugoj Resi ima posebne majstore na zadatku njezinog preuređenja, no oni nisu zidari ili stolari, već vojnici - američki vojnici.

Američka vojska donirala je 103.000 dolara za obnovu Specijalne bolnice za produženo liječenje u Dugoj Resi, a u radovima na obnovi sudjeluju i njihovi vojnici, na opće oduševljenje ravnateljice bolnice.

Pročitajte i ovo Travis King Pretrčao granicu Pobjegao od maltretiranja u američkoj vojsci, spas traži u - Sjevernoj Koreji? Marinci u Splitu - 4 Nemaju limita Američki mornari u Splitu: "Dođemo i trošimo puno novca na kopnu jer smo dugo na moru, želimo se što više zabaviti"

>> Obnovljena turistička atrakcija na ušću Neretve: Pomagali čak i turisti!

'Američka vojska financira radove, oni nam i mijenjaju stolariju na drugom katu i uređuju oba ulaza u bolnicu. Do suradnje je došlo na inicijativu naše vojske koja nas je predložila da u ovoj godini mi budemo taj objekt na kojem će se obaviti radovi', rekla je za Radio Mrežnicu ravnateljica Herta Belobrajdić.

Radove na bolnici obavlja dvadesetak američkih vojnika, zajedno s desetak hrvatskih vojnika i radnicima tvrtke koju su američki investitori sami odabrali na natječaju. Na radove vojnici stižu svaki dan sa slunjskog vojnog poligona.

Spomenuta bolnica jedna je od rijetkih u državi koja posluje s dobitkom i nema dugova, a američkom donacijom i pomaganjem u izvođenju radova, po prvi puta će promijeniti ulaz od svoje izgradnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene