Odbrojavanje, vatromet, poljupci - na gradskim trgovima diljem Hrvatske ispraćena je 2012. i dočekana 2013. godina! Šaljite nam vaše fotografije!


 

Zagrepčani na trgovima dočekali Novu godinu

Vezani članci Policija intervenira na zabavi u Francuskoj Ništa korona: Više od 2500 tisuće ljudi danima na ilegalnoj zabavi Slivestrovo u Primoštenu - 2 Godina za kojom nitko neće žaliti: Slavlja su otkazana, ali dobrih želja ne nedostaje. Evo što si žele građani

Mnogi Zagrepčani ispratili su Staru i dočekali Novu godinu na gradskim trgovima i ulicama uz tradicionalni vatromet i nastup poznatih glazbenika.

Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su 2013. uz koncerte na otvorenome na četiri mjesta - na Trgu bana Jelačića, na Britanskome trgu, na Zrinjevcu i u Tomićevoj ulici kod uspinjače.

Na prepunom Trgu bana Jelačića građane su zabavljali Zagrebački dečki, Kraljevi ulice, Kvartet Gubec i Đani Stipaničev. Građane je u Novu godinu uvelo Prljavo kazalište, koje je nastavilo svirati i nakon vatrometa i čestitke gradonačelnika Bandića.

U Novu godinu Zagrepčane je na Britanskome trgu uvelo Hladno pivo, a u Tomićevoj ulici kod uspinjače Nina Badrić. Na Zrinjevcu je građane zabavljala grupa Zocioni, koja je izvodila evergreene 60-ih i 70-ih godina.Zagrebački gradonačelnik na prepunome glavnom zagrebačkom trgu sa sugrađanima je ispratio Staru godinu i uz tradicionalni vatromet dočekao prve minute 2013. godine poželjevši im sretnu Novu godinu.

U rodilištu KBC-a 'Sveti Duh' gradonačelnik Bandić je obišao prvo novorođenče u 2013. godini i njegovu majku.

>> Spektakl u Dubaiju: Pogledajte kako su dočekali 2013.!

Na Stradunu veselo u novu 2013. godinu

Brojni Dubrovčani i njihovi gosti veselo i radosno ispratili su staru i dočekali Novu godinu, a na jednoj od najljepših pozornica - Stradunu zabavljali su ih klapa Intrade, grupa DaRiva, te Novi fosili koji su okupljene uveli u 2013. godinu.

Točno u ponoć uslijedio je vatromet i novogodišnji valcer, a nakon toga je čestitku okupljenima uputio gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Tijekom novogodišnjih blagdana u Dubrovniku boravi oko 5.000 gostiju uglavnom iz susjednih zemalja te Njemačke, Turske, Španjolske, Italije. Uz doček na otvorenom organizirani su i dočeci u hotelima Excelsior, Radisson, Pucić Palace, ali i među brojnim otvorenim ugostiteljskim objektima. U Dubrovniku tijekom novogodišnjih blagdana otvoreno je 16 hotela koji su ponudili posebne paket aranžmane.

Tradicionalno 1. siječnja točno u 12 sati novogodišnji koncert na Stradunu priredit će dubrovački Simfonijski orkestar.

Velikogoričani dočekali Novu godinu u povijesnom središtu grada

Velikogoričani su Novu godinu po prvi puta dočekali u povijesnom središtu grada, na Trg Kralja Tomislava. Svojevrsna je najava to planiranog uređenja ovog dijela Velike Gorice i njegovog pretvaranja u moderno gradsko središte, bez automobilskog prometa.

Okupljenim sugrađanima novu je godinu prvi čestitao gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić poželivši im dobro zdravlje, sreću i zajedništvo. Velikogorički doček bio je poseban i po javnoj prošnji, na koju je sudbonosno 'Da' rekla mlada Velikogoričanka Hana Kos.

Na dočeku se okupilo nekoliko tisuća Velikogoričana, koje su u prohladnoj noći zagrijali velikogorički glazbeni sastavi i besplatno kuhano vino.

Splićani na Rivi dočekli Novu, u Podstrani 400 plesača salse

Nekoliko desetaka tisuća Splićana i njihovih gostiju, uz spektakularni vatromet, dobru glazbu i zabavu, dočekalo je Novu godinu na Rivi uz TBF, Zlatka Pejakovića i klapu Rišpet, a u obližnjoj Podstrani je 400 plesača plesalo salsu.

Građanima je u prvim minutama 2013. gradonačelnik Željko Kerum čestitao Novu godinu poželjevši im zdravlja, sreće i blagostanja. Grad Split je za organizaciju dočeka izdvojio 550 tisuća kuna, a ove godine htjeli su ispuniti glazbene želje svih naraštaja.

Svima onima koji su se odlučili dočekati Novu godinu na otvorenome i vrijeme je išlo na ruku jer se temperatura u Silvestarskoj noći kretala oko desetak stupnjeva, bilo je suho i nije bilo vjetra. Osim na Rivi, doček 2013. organiziran je i u lokalnim klubovima, privatnim prostorijama, kafićima, restoranima i hotelima uz dobru hranu i glazbu za svačiji ukus.

Petnaest minuta nakon ponoći u Galeriji Fotokluba 'Split' u Marmontovoj ulici već je tradicionalno otvorena izložba fotografija. Ove godine izlažu članovi Crometeo udruge, a tema je 'Meteorološki kontrasti'. Na toj, četvrtoj skupnoj izložbi fotografija predstavljeno je 130 fotografija 59 autora. Izložba će biti otvorena sve do 24. siječnja 2013.

Najveći i najluđi plesni doček u Europi organiziran je u Podstrani nedaleko od Splita, gdje se u hotelu 'Le Meridian Lav' okupilo oko 400 plesača iz svih krajeva svijeta koji su, kao uvod u doček Nove godine, u nedjelju na pješčanoj plaži okupanoj suncem na Bačvicama plesali 'Beach Salsa Party' na oduševljenje mnogih koji su onuda prolazili. Ti su plesači večeras zajedno plesali na dočeku u hotelu, što je snimljeno za potrebe filma 'La Epoca III'. Među plesačima salse bile i poznate zvijezde koje su sudjelovale na uglednome plesnom natjecanju 'Step up 3D' te plesači Rihanne i Eminema.

Osječani novu 2013. dočekali uz valcer i tople napitke

Mnogi su Osječani Novu godinu 2013. tradicionalno dočekali na glavnome osječkom Trgu dr. Ante Starčevića uz zvuke bečkog valcera, vatromet i tople napitke.

Osječane koji su se počeli okupljati oko 22 sata zabavljali su domaći estradni umjetnici, Tamburaški sastav Lyra i Igor Delač. Tradicionalno su se dijelili topli napitci, čaj i kuhano vino.

Okupljenim građanima Novu godinu čestitali su osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Gradonačelnik Bubalo poželio je svima da im 'nova godina u koju ulazimo s mnogim problemima bude bolja, sretnija, puna obiteljskog zajedništva i Božjeg blagoslova'.

Župan Šišljagić rekao je kako 'svim građanima Osječko-baranjske županije želi otvaranje novih radnih mjesta, dostojanstven i sretan život' te ispunjenje 'želja koje ima svaki čovjek i pojedinac'.

Doček su organizirali grad Osijek i Osječko-baranjska županija, a za to su izdvojili oko 100.000 kuna.

Nova godina u Osijeku i Osječko-slavonskoj županiji slavila se i u mnogim ugostiteljskim objektima i domovima.

Najviše Osječana bilo je kod kuće, a posljednje trenutke Stare godine i Novu godinu 2013. dočekali su na Trgu dr. Ante Starčevića.

Velikim vatrometom Riječani pozdravili 2013. godinu

Novu 2013. na riječkoj glavnoj šetnici, uz glazbu i ples, dočekale su tisuće građana, a početak nove godine tradicionalno je obilježen i velikim vatrometom.

Program svečanog dočeka Nove godine na otvorenom počeo je na pozornici na Korzu, uz Trg 128. brigade Hrvatske vojske, nastupom Mandrila i ponovno okupljenih Denis&Denis, a oko 1 sat iza ponoći zasvirat će Psihomodo pop.

Gradonačelnik Vojko Obersnel okupljenima je u ponoć, uz šampanjac i taktove valcera, s pozornice čestitao novu 2013., a potom je priređen tradicionalni vatromet, ove godine prvi put s krova Robne kuće Ri na Korzu.

Iz riječke gradske uprave, koja je organizirala doček, najavili su da će gradonačelnik u novogodišnjoj noći još posjetiti riječko rodilište, dežurnu riječku vatrogasnu službu te umirovljenike koji su 2013. dočekali u jednom ugostiteljskom objektu u središtu grada.

U primorsko-goranskoj županiji doček na otvorenom ove godine organiziran je u devet gradova i općina.

Na opatijskoj ljetnoj pozornici Opatijce i njihove goste u novu 2013. glazbom je uveo Parni valjak, a uz glazbu na otvorenom organiziran je doček i u Crikvenici, Krku, Omišlju, Novom Vinodolskom, Rabu, Malom Lošinju i u Fužinama.

Prema podacima iz Turističke zajednice Kvarnera, na Kvarneru se tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno od 19. prosinca do 1. siječnja, očekuje ukupno 12.385 gostiju, od čega 4300 domaćih, a 8085 stranih.

Oni uglavnom borave u nekom od 50 otvorenih hotela, od kojih su 23 otvorena na opatijskoj rivijeri, te u privatnom smještaju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook