Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla Nova 2013.!

Spektakl u Dubaiju: Pogledajte kako su dočekali 2013.!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novu godinu prvi su dočekali stanovnici otočja Kiribati. Ondje je 2013. stigla u 11 sati po našem vremenu.

Nakon Kiribata, u 2013. je ušao Novi Zeland. Vatromet je pljuštao sa Sky Towera u zelenoj, narančastoj i ružičastoj boji, a sve je završilo crvenom vatrenom kuglom koja je pala s tornja.

Pročitajte i ovo Doček Nove godine u Sydneyju Nova godina VELIKA GALERIJA Pogledajte spektakularne prizore ulaska u 2024. godinu diljem svijeta Svijet ušao u 2024. - 3 Dočeci Svijet se natječe u veličini vatrometa, a jedna Hrvatica dvaput će dočekati Novu godinu: "Osjećaj je nevjerojatan"

Australija je u Novu godinu ušla sa spektakularnim vatrometom kojeg je pritsikom na gumb pokrenula pjevačica Kylie Minogue. Tisuće dobro raspoloženih stanovnika Sydneya slile su se u gradsku luku, a procjenjuje se da je tamo 1,5 milijuna Australaca i njihovih gostiju. Raskošni  vatromet promatrali su s poznatog mosta u luci.

Doček Nove godine u Japanu prošao je malo drugačije, dolazak 2013. obilježili su udaranjem debla u svojevrsni četvrtasti gong.

U Hong Kongu je bio priređen vatromet vrijedan 1,6 milijuna dolara, najveći ikad u tome gradu u kojem je, prema organizatorima, uživalo 100.000 ljudi.

Mianmar, koji se u posljednje vrijeme značajno demokratizira, prvi puta je organizirao javni doček Nove Godine, a Jakarta je pripremila veliku uličnu zabavu, u skladu s brzorastućim gospodarstvom Indonezije.

>> Ovako su izgledali spektakularni dočeci!

Gdje ćete vi dočekati Novu godinu? Javite nam se na moj.report@novatv.hr i šaljite nam svoje fotografije s dočeka!

Inače, u Škotskoj od nedjelje navečer traje cjelodnevna, tradicionalna proslava Hogmanay. U toj svečanosti, koja korijene ima u poganskim običajima, 7.000 ljudi s upaljenim bakljama prošetalo je središtem Edinburga, a radi se samo o početku proslave koja će na svome vrhuncu u srijedu okupiti 80.000 sudionika iz svih dijelova svijeta, prenosi BBC.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene