Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Središnjim misnim slavljem i tradicionalnom procesijom gradskim ulicama u kojoj su nošene moći Sv. Vlaha, Dubrovnik je 140. put proslavio blagdan svojega zaštitnika.


Središnje misno slavlje, koje je predvodio dubrovački biskum mons. Mate Uzinić, zbog kiše je služeno u dubrovačkoj katedrali, a ne na otvorenom, kako je običaj.

Vezani članci Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Gradonačelnik Dubrovnika pozvao sugrađane na cijepljenje: "A Vi, dragi antivakseri..." PR Pročitajte kako su ovi sretnici gledali finale EURO 2020

Biskup Uzinić u propovijedi je upozorio da su neki dijelovi dubrovačke biskupije potpuno opustjeli, uključujući i povijesnu jezgru grada, da su nedjeljne mise sve slabije posjećene osobito kada su u pitanju mladi. No, rekao je, za to su najmanje krivi oni sami.

'Svi zajedno moramo se početi brinuti za naše mlade, posvetiti više vremena njima i duhovnim vrijednostima', naglasio je biskup Uzinić te dodao kako svatko od nas mora preuzeti svoj dio odgovornosti, a to je ključ oporavka grada i biskupije.

Nakon mise uslijedila je tradicionalna procesija ulicama u kojoj su nošene moći Sv. Vlaha te barjaci svih župa dubrovačke biskupije.

Festa Sv. Vlaha završit će u nedjelju 5. veljače točno u podne, kada će s Orlandovog stupa biti spušten barjak sa svečevim likom. (Hina)