Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekipa Provjerenog krenula je tragom hvalospjeva, ali i upozorenja o članstvu Hrvatske u EU.


Mali test za sve vas s pravom glasa - znate li tko predlaže zakone u Europskoj uniji? Znate li koliku moć imaju zastupnici u Europskom parlamentu? Koliko će nas članstvo stajati? Što smo dogovorili s Bruxellesom o proizvodnji šećera ili mlijeka? Kada ćete moći potražiti posao u Francuskoj ili Belgiji? Ako znate odgovore na ova pitanja - spremni ste za izlazak na referendum. Ali ne zahvaljujući bivšoj Vladi…

>> 'Neravnopravno propagiranje za i protiv ulaska u EU'

Malo je onih koji ovih dana nisu čuli razne teorije zavjere, takozvanu 'pravu istinu' o Europskoj uniji i o tome što nas tamo zapravo čeka. A u isto vrijeme političari nas uvjeravaju: EU je pravi put! Godinama se za nju pripremamo, a toliko malo o njoj znamo. Europska unija je za hrvatske građane, kako kažu - velika nepoznanica! I to zato što nam bivša Vlada nije govorila detalje o pregovorima, a spotove u kampanji, koja bi trebala građane potaknuti da se odluče što žele, medijski stručnjaci nazivaju običnom propagandom, jer se činjenice koje smo u njima čuli mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Prije mjesec dana ekipa Provjerenog bila je u Sloveniji i Slovačkoj i doznala na što nas upozoravaju građani EU. Oni su nam ipak savjetovali ulazak u EU, ali ne i prihvaćanje eura. Njihova iskustva, ali i podatke o našim obvezama i pravima u EU, doznajte u prilogu Provjerenog.