Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europsko vijeće je u ponedjeljak službeno potvrdilo da će Ugovor o pristupanju s Hrvatskom biti potpisan neposredno prije početka sastanka Europskog vijeća 9. prosinca u Bruxellesu.


'Sastanak Europskog vijeća održat će se 9. prosinca. Prije sastanka održat će se svečanost potpisivanja ugovora o pristupanju s Hrvatskom', priopćeno je u Bruxellesu. Ugovor će potpisati hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor te čelnici 27 zemalja članica. Nakon potpisivanja ugovora Hrvatska će sudjelovati na sastanku Europskog vijeća kao promatrač.

U razdoblju od potpisivanja pristupnog ugovora do ulaska u punopravno članstvo, 1. srpnja 2013. godine, hrvatski će predstavnici sudjelovati u radu europskih institutucija kao promatrači. Moći će sudjelovati u raspravama, ali ne i glasovati. (Hina)

Vezani članci Bolnički krevet, ilustracija Vlada objavila uznemirujuće podatke: Više od 80 posto zaraženih nije cijepljeno, među umrlima čak 78 posto Koronavirus, ilustracija - 1 Nacionalni stožer objavio: U Hrvatskoj je danas 1373 nova slučaja zaraze, 15 ljudi je preminulo