Obavijesti Video Pretražite Navigacija
26. i 27. travnja

SLUŽBENI POSJET Erdogan uskoro dolazi u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako pojedinosti nisu objavljene, može se pretpostaviti da će se Erdogan sastati s najvišim hrvatskim dužnosnicima

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovat će u službeni posjet Hrvatskoj krajem travnja, objavio je u ponedjeljak njegov ured.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima"

Erdogan će boraviti u dvodnevnom posjetu Zagrebu 26. i 27. travnja. Iako pojedinosti nisu objavljene, može se pretpostaviti da će se Erdogan sastati s najvišim hrvatskim dužnosnicima te razgovarati o bilateralnim odnosima i jačanju gospodarske suradnje, o migrantskoj krizi, zatvaranju balkanske rute, sporazumu EU-Turska o povratku migranata i izbjeglica te o pregovorima o pristupanju Turske Europskoj uniji.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s turskim predsjednikom na marginama godišnjeg Energetskog i gospodarskog summita Atlantskog vijeća u Istanbulu u studenome prošle godine i tom prigodom Erdogan je najavio skori uzvratni službeni posjet Hrvatskoj.

Dvoje predsjednika tada se složilo da su odnosi između dviju država snažni i prijateljski te dodatno učvršćeni savezništvom u NATO-u, a kao moguća područja jačanja suradnje istaknuli su gospodarstvo, promet, kulturu i turizam. Predsjednica je rekla da Hrvatska podupire približavanje Turske Europskoj uniji te da joj je spremna pomoći prenošenjem vlastitih iskustava iz pristupnog procesa.

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravio je u službenom posjetu Turskoj 2011. na poziv tadašnjeg turskog predsjednika Abudllaha Gula.

Prije Hrvatske, Erdogan će posjeti Azerbajdžan 25. i 26. travnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene