Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Nemar prema terorizmu

Erdogan poludio na Europu: 'Bomba je mogla eksplodirati u u Bruxellesu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Europske države i dalje se prema ovom problemu odnose nemarno... to je poput plesa po minskom polju", smatra Erdogan.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan "obrušio se" u petak na Europu, kazavši da svima treba biti jasno kako bi se nedavni teroristički napad u Ankari mogao dogoditi u bilo kojem europskom gradu zbog njihova "nemara" kada je posrijedi stav prema terorizmu.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja

Turski premijer Ahmet Davutoglu u isto vrijeme ulazi u pregovore s europskim liderima u Bruxellesu o zajedničkom planu smanjenja broja izbjeglica koji u europske zemlje stižu preko Turske.

"Bomba detonirana u Ankari mogla je eksplodirati i u Bruxellesu... ili u bilo kojem drugom europskom gradu", rekao je Erdogan, a prenosi državna novinska agencija Anadolija.

"Europske države i dalje se prema ovom problemu odnose nemarno... to je poput plesa po minskom polju", smatra Erdogan. Pritom je aludirao na prokurdske prosvjede održane ovaj tjedan u Bruxellesu, tijekom kojih su neki prosvjednici isticali zastave zabranjene Kurdistanske radničke stranke (PKK), uz opasku da su "simpatizeri terorističke organizacije... organizirali predstavu u središtu grada".

Prosvjedi su usmjereni protiv turskih vojnih operacija na većinskom kurdskom jugoistoku zemlje.

U bombaškom napadu koji se dogodio u nedjelju u Ankari smrtno je stradalo 37 ljudi, a odgovornost za napad preuzela je odmetnuta frakcija PKK, Sokoli slobode Kurdistana.

Predsjednik Davutoglu doputovao je u Bruxelles na pregovore s članicama bloka o smanjenju priljeva izbjeglica. Turska se nada da će na taj način potaknuti proces pridruženja EU-u i postići da njezini državljani u zemlje EU-a mogu ući bez viza. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene