Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj žrtava raste

Epidemija gripe u punom zamahu: U sisačkoj bolnici umrlo desetero pacijenata

Epidemija gripe (Foto: Vijesti u 14h) - 2
Epidemija gripe (Foto: Vijesti u 14h) - 2 Foto: Vijesti u 14h
U sisačkoj Općoj bolnici "dr. Ivo Pedišić" od posljedica gripe dosad je umrlo deset osoba, što je najveći broj umrlih od te zarazne bolesti u toj bolnici uopće, no stanje s gripom se postupno stabilizira, doznaje se iz bolnice.

Svi umrli od posljedica gripe bolovali su i od drugih teških kroničnih bolesti, a zaraza virusom gripe zakomplicirala je stanje i dovela do smrti, rekao je ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Na respiratorima u bolnici je još pet pacijenata koji su u teškom stanju zbog gripe i upale pluća. Ipak, istaknuo je dr. Dujmenović, stanje s gripom se postupno stabilizira i pritisak novooboljelih puno je manji nego prethodnih tjedana.

Još prije desetak dana na respiratorima je u teškom stanju bilo svakog dana i do 14 pacijenata. Budući da je bolnica pojavom gripe imala samo 11 respiratora, od Ministarstva zdravstva su posuđena još dva, a jedan je kupila Sisačko-moslavačka županija.

Unatoč povoljnijem stanju, u sisačkoj Općoj bolnici je još uvijek na snazi zabrana posjeta bolesnicima u svim bolničkim odjelima, a cjelokupno bolničko osoblje nosi maske.

Dr. Dujmenović i nadalje apelira na pacijente koji imaju zakazane termine za preglede ili pretrage, da odgode dolazak u bolnicu ukoliko nije riječ o hitnim slučajevima. Isto tako, ako pacijenti imaju i neki od simptoma gripe osigurat će im se novi termin. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene