Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) objavilo je u srijedu da ukida vize za 13 zemalja Europske unije, među kojima i za Hrvatsku.


"Državljani 13 zemalja članica EU-a, koji imaju obične putovnice, bit će izuzeti od obveze da pribave vize prije ulaska u UAE ... odluka stupa na snagu od 22. ožujka 2014.", priopćilo je ministarstvo na svojim internetskim stranicama.

Vezani članci Opća bolnica Dubrovnik U jednoj županiji uvedene strože mjere, ali se smanjuju cijene PCR testiranja na vlastiti zahtjev Pokrenuta platforma preko koje se građani naručuju za cijepljenje Istra od danas u zelenoj zoni EU-a, pokrenuta je i platforma na kojoj se možete prijaviti za cijepljenje

Riječ je o Hrvatskoj, Poljskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Češkoj, Litvi, Mađarskoj, Latviji, Estoniji, Malti, Cipru, Rumunjskoj i Bugarskoj.

Evo zašto Ujedinjeni Arapski Emirati žele poslovati s Hrvatskom!

Nakon stupanja na snagu te odluke, državljani svih 28 zemalja članica EU-a moći će ući u UAE bez vize, priopćeno je.

Ministarstvo navodi da će odluka o ukidanju viza ojačati političke odnose između UAE-a i Europske unije, pomoći u jačanju gospodarskih odnosa i bilateralne trgovine, ohrabriti međusobna ulaganja, kao i promicati turizam. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook