Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Bruxellesu

Zrakoplov Croatia Airlinesa kružio nad gradom, preusmjeren za Amsterdam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros je sa zračne luke Zagreb u 8.40 sati poletio zrakoplov Croatia Airlinesa prema Bruxelleseu. U njemu je bilo 43 putnika. Prije nego je trebao sletjeti, kružio je nad zračnom lukom zbog eksplozije.

Let Croatia Airlinesa, OU 456 u kojem je bilo 43 putnika, poletio je jutros prema Bruxellesu. Predviđeno vrijeme slijetanja bilo je 8.40 sati, međutim prije nego je sletio, na terminalima zračne luke Zaventem odjeknule su dvije jake eksplozije.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Slika nije dostupna Putnici ljutiti Zašto je Dash Croatia Airlinesa sat vremena kružio nad Dubrovnikom?

Zrakoplov CA neko je vrijeme kružio iznad glavnog belgijskog grada, ali je potom usmjeren u Amsterdam, potvrdio je za Dnevnik.hr glasnogovornik CA Davor Janušić.

Za popodne je predviđen još jedan let CA prema Bruxellesu, ali moguće je da će on vjerojatno biti otkazan ili presumjeren, međutim, za to još nema službene potvrde.

Podsjetimo, eksplozije su u utorak ujutro potresle zračnu luku u Bruxellesu koja je nakon toga zatvorena za promet, a prema izvješću belgijskog frankofonog radija nekoliko je osoba ranjeno.

Zračna luka je trenutačno zatvorena i zadnji let bio je u 7.55 prema Madridu.

Zatvoren je i željeznički promet prema aerodromu, a putnici su evakuirani. Svjedoci koji su se zatekli na aerodromu kažu kako su od eksplozije stakla odmah popucala, a ljudi su u panici počeli bježati. Eksplozija se navodno dogodila kod šaltera American Airlinesa.

Do incidenta je došlo četiri dana nakon što je u Bruxellesu uhićeh Salah Abdeslam, jedini teroristi iz Pariza koji je preživio.

Uzrok eksplozije u Bruxellesu za sada je nepoznat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene