Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi na gradilištima

Eksplozija u Zagrebu otvorila niz pitanja o sigurnosti: "Mislim da je to neozbiljno, gradilište zahtijeva posebne mjere"

Aktualno Galerija Jasenka Vukšić, predsjednica sindikata graditeljstva - 2 Jasenka Vukšić, predsjednica sindikata graditeljstva - 2 Foto: DNEVNIK.hr Jasenka Vukšić, predsjednica sindikata graditeljstva - 1 Jasenka Vukšić, predsjednica sindikata graditeljstva - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u centru Zagreba, ilustracija - 5 Eksplozija u centru Zagreba, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Eksplozija u centru Zagreba, ilustracija - 1 Galerija 1/8 >>
Eksplozija "zvončića" u zagrebu otvorila je niz pitanja vezana za sigurnost na hrvatskim gradilištima. O njima je reporter Ivan Čorkalo razgovarao s Jasenkom Vukšić, predsjednicom Sindikata graditeljstva Hrvatske.

Eksplozija u centru Zagreba u kojoj je ozlijeđen jedan građevinski radnik iz Indije otvorila je mnoga pitanja vezana za sigurnost na gradilištima. O toj je temi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo razgovarao s Jasenkom Vukšić, predsjednicom Sindikata graditeljstva Hrvatske.

"Rekla bih da smo stvarno imali sreće i mislim da puno više treba raditi na mjerama zaštite na radu. Samo u prošloj godini je poginuo 21 radnik, što je puno više od prosjeka u zadnjih desetak godina. Apeliram na poslodavce i na sve ustanove koju su u ovom području kompetentne da se sustavno poduzmu mjere", rekla je.

Pročitajte i ovo Slaven Babić Još dvojica došla na pregled Kirurg otkrio u kakvom je stanju radnik koji je ozlijeđen u eksploziji zvončića: "Puno malih gelera prošlo mu je kroz cijelu šaku"

Čorkalo je zatim istaknuo da je gradilište tijekom današnjeg očevida zatvoreno, ali da se s radom na njemu nastavilo čim je on završen.

"Mislim da je to neozbiljno i gradilište zahtijeva jedne posebne mjere da bi se osigurao prostor na kojem se radi. Vrlo je važno da su svi radnici sigurni i osposobljeni za rad na gradilištu, a sve se više susrećemo sa strancima koji često nisu osposobljeni", istaknula je Vukšić.

"Nažalost, najčešća prepreka je jezik i onda je jako teško provoditi osposobljavanje. Često ni strukovno nisu osposobljeni, a kamoli za provođenje neke ozbiljne mjere zaštite", dodala je.

Pročitajte i ovo Zlatko Sekačić, zapovjednik protueksplozijske jedinice - 1 Eksplozija u Zagrebu Voditelj protueksplozijske službe PU zagrebačke: "Radi se o eksplozivnom sredstvu i vrlo vjerojatno je riječ o 'zvončiću'"

Na kraju je razgovora rekla da se svi moraju uključiti u zaštitu radnika.

"I inspekcija koja je nažalost nedostatna, i poslodavci koji moraju svoju odgovornost ozbiljnije shvatiti, a i radnici moraju provoditi mjere i nositi zaštitnu opremu", zaključila je predsjednica Sindikata.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene