Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u Zagrebu

Voditelj protueksplozijske službe PU zagrebačke: "Radi se o eksplozivnom sredstvu i vrlo vjerojatno je riječ o 'zvončiću'"

Aktualno Galerija Zlatko Sekačić, zapovjednik protueksplozijske jedinice - 1 Zlatko Sekačić, zapovjednik protueksplozijske jedinice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Zlatko Sekačić, zapovjednik protueksplozijske jedinice - 2 Zlatko Sekačić, zapovjednik protueksplozijske jedinice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u Zagrebu, ilustracija - 1 Eksplozija u Zagrebu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Eksplozija u Zagrebu, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
U eksploziji u središtu Zagreba ranjena je jedna osoba, a neslužbeno se doznaje da je riječ o eksploziji preostalog "zvončića" iz raketiranja Zagreba 1995. godine. O toj je temi reporter Ivan Čorkalo razgovarao sa Zlatkom Sekačićem, voditeljem Protueksplozijske službe PU zagrebačke.

U središtu Zagreba danas se dogodila eksplozija u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, a neslužbeno se doznaje da se radilo o "zvončiću" iz raketiranja Zagreba 1995. godine.

O eksploziji je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo razgovarao sa Zlatkom Sekačićem, voditeljem Protueksplozijske službe PU zagrebačke.

"Radi se o eksplozivnom sredstvu i vrlo vjerojatno je riječ o 'zvončiću', odnosno kasetnoj bombici KB1", rekao je te odgovorio na pitanje je li eksplozija mogla biti jača: "Sredstvo ima svoje zadane parametre i količinu eksploziva tako da eksplozija nije mogla biti veća nego što je bila."

Pročitajte i ovo U centru Zagreba eksplodirao zvončić - 2 završio očevid Eksplodirao zaostali zvončić iz rata u Zagrebu! Ozlijeđeni radnik u bolnici, gradonačelnik Tomašević o tragediji

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Eksplozija u tvornici oružja u susjedstvu, već druga u godinu dana: Ozlijeđena jedna radnica

Ipak, dodao je, kod takvih bombi postoji mogućnosti i težeg ozljeđivanja ili smrtnog stradavanja. Također je rekao da policija nema procjene o broju eksplozivnih sredstava koja su ostala nakon raketiranja.

"Da znamo da negdje postoje, mi bismo ih reagirali i uklonili opasnost. Nakon raketiranja Zagreba, duže vrijeme su protueksplozijske ekipe čistili područje tako da smo uklonili sve što smo našli", napomenuo je Sekačić.

"Mislim da panike ni straha ne bi trebalo biti. Trebalo bi biti više pažnje i usredotočenosti ako se uoči nešto pronađeno. To se ne bi smjelo uzimati u ruke, nego bi se trebala pozvati policija da utvrdi je li riječ o opasnim sredstvima", objasnio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene