Obavijesti Video Pretražite Navigacija
završio očevid

Eksplodirao zaostali zvončić iz rata u Zagrebu! Ozlijeđeni radnik u bolnici, gradonačelnik Tomašević o tragediji

Aktualno Galerija Najnovija vijest Najnovija vijest Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija Ilustracija Foto: Ivana Nobilo/Cropix U centru Zagreba eksplodirao zvončić - 4 U centru Zagreba eksplodirao zvončić - 4 Foto: Nera Simic/Cropix U centru Zagreba eksplodirao zvončić - 3 U centru Zagreba eksplodirao zvončić - 3 Foto: Nera Simic/Cropix +5 U centru Zagreba eksplodirao zvončić - 2 Galerija 1/10 >>
Zbog eksplozije na krovištu ozlijeđen je radnik. Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo neslužbeno doznaje da je riječ o eksploziji zvončića.

U centru Zagreba jutros se oko 9 sati dogodila eksplozija na krovištu na Strossmayerovu trgu. 

Iz policije nam potvrđuju da je ranjen jedan radnik, a nakratko je bio i obustavljen promet.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijska brutalnost "Zašto me upucao? Što sam napravio pogrešno?": Policajac pucao u 11-godišnjaka koji je zvao policiju

Policijski očevid na mjestu događaja je dovršen, čekaju se službeni rezultati. Zagrebačka policija zasad komunicira samo sa šturim informacijama. Težina ozljeda radnika koji je stradao još nije službeno poznata, a trenutačno se nalazi u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo neslužbeno doznaje da je riječ o eksploziji preostalog zvončića iz raketiranja Zagreba 1995. godine.

Zvončić se aktivirao na krovištu prilikom uklanjanja greda, dasaka i crjepova. Neslužbeno doznaje da su radniku ozlijeđena dva prsta, ali oni neće biti amputirani.

Prema izjavama ljudi s kojima je razgovarao, eksplozija je bila jaka. Reporter Ivan Čorkalo dodao je da je nevjerojatno da se i 28 godina nakon raketiranja grada Zagreba zvončići nalaze posijani u zgradama u središtu grada.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević nije potvrdio da je riječ o zvončićima dok istraga ne potvrdi o čemu je riječ. Dodao je da vatrogasci kontroliraju krovove oko opasnih elemenata koji mogu pasti na građane, od zgrada koje su oštećene u potresu.

"To su privatne zgrade i postoji odgovornost privatnih vlasnika da se takvo što ne dogodi. Međutim, vatrogasci kao gradska postrojba pomažu tako da svakih pola godine prolaze sve krovove i fasade i uklanjaju opasne elemente."

Tomašević je istaknuo da slučaj koji se dogodio jutros nije pitanje za vatrogasce, već za policiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene