Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Matić o objavi Registra:

'Konačno doznajemo tko je obranio RH, pozvali smo i Gotovinu i Markača'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Predrag Matić gostovao je u Dnevniku Nove TV. Komentirao je objavu Registra branitelja čiju objavu danas možete UŽIVO pratiti na Dnevnik.hr od 12:30 sati.

Danas oko 13 sati očekuje nas objava Registra branitelja. Objavu Registra pratite UŽIVO od 12:30 na Dnevnik.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Registar branitelja neće biti javan Medved najavio novi Zakon o braniteljima, Matić poručuje: "Mogući Barišićev plagijat je mala beba za to" Slika nije dostupna Oglasilo se Ministarstvo PROVJERILI SMO Kako je moguće da nakon 25 godina broj branitelja još uvijek raste?

Ministre, mislite li da će sutra još jednom završiti Domovinski rat ili će se pojaviti zla krv objavom Registra branitelja?

Nema zle krvi. Sutra će na ponos svih hrvatskih branitelja, ali isto tako i svih hrvatskih građana biti javno obznanjeno tko je branio domovinu u Domovinskom ratu. Nema zle krvi, među hrvatskim braniteljima nikad nije bilo zle krvi.

Postoji ipak strah da će branitelj prokazivati branitelja. U ovoj zemlji postoje institucije. Strahujete li da će početi 'ulični obračuni' tko je branio zemlju?

Ne. To rade oni koji plaše hrvatske branitelje. I prije se moglo reći institucijama, kao DORH, kao što je policija, Ministarstvo pravosuđa tko je bio branitelj, tko nije bio branitelj. Na to objava Registra branitelja sigurno neće utjecati.

Sutra ćete vi i vaša dvojica kolega sutra objaviti svoj ratni put. Strahujete li da će se propitivati vaš ratni put i vaša povijest?

Ne. Već 20 godina dušebrižnici propituju moj ratni put. Dapače, ja sam ponosan. Svih ovih godina sam obećavao da ću prvi objaviti svoj ratni put i imat ću tu čast da ću sutra uistinu to prvi objaviti. Poslije mene će moji kolege, Ante Kotromanović i Ranko Ostojić, članovi Vlade, hrvatski branitelji, ministri obrane i policije također ponosno objaviti svoje ratne putove.

>> Matić: Registar branitelja je najčasniji popis koji Hrvatska može objaviti!

Za one za koje se utvrdi da nisu branitelji, a nađu se na listi, koje su konzekvence za njih?

To nije moj posao, ja sam to više puta rekao. Uloga Ministarstva branitelja i naša dužnost i predizborno obećanje Kukuriku koalicije je objava Registra branitelja. Mi smo to obećali, mi ćemo to objaviti. Za sve ostalo trebalo bi se obratiti na neke druge adrese.

Strahujete li od tužbi HDZ-a?

To je njihovo pravo. Ovo je demokratska država i imaju pravo tužiti, a sudovi će odlučiti tko je u pravu.

Jeste li pozvali i generale Gotovinu i Markača?

Da, naravno, i oni su pozvani. Bit će rado viđeni gosti na ovoj svečanosti. Kao i predsjednik, predsjednik Sabora, Vlade, svi su dobrodošli. Ovo je jedna velika svečanost kad Hrvatska konačno saznaje tko ih je branio i tko ih je obranio u Domovinskom ratu.

Na internetskoj stranici registar.branitelji.hr moći će se vidjeti tko su bili branitelji Domovinskoga rata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene