Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antirecesijske mjere

Ekonomski fakultet odgodio povećanje školarina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Ekonomski fakultet kao doprinos antirecesijskim aktivnostima odgodio je povećanje školarina koje su bile najavljene za sljedeću školsku godinu

Participacije u školarinama ostat će jednake ovogodišnjim - 6.500 kuna za redovite studente koji sami plaćaju vlastiti studij. Odluka pak o smanjenju upisnih kvota, međutim, ostaje na snazi, pa će Fakultet sljedeće akademske godine upisati 1740 studenata. 'U skladu s paketom antirecesijskih mjera koje je donijela hrvatska Vlada na taj se način u vrijeme gospodarske krize nastoji olakšati studiranje svima koji sami plaćaju studij', navodi se u današnjem priopćenju Ekonomskog fakulteta.

Pročitajte i ovo Ljubljana, ilustracija osjetili plin Uzbuna u glavnom gradu u susjedstvu! Građane uznemirio neugodan miris Slika nije dostupna Istraga oko Međunarodne ljetne škole Sankcije protiv 5 tisuća studenata i 40-ak profesora?

U narednoj će akademskoj godini Ekonomski fakultet upisati 727 studenata manje u svrhu povećanja kvalitete studiranja. Odluku o smanjenju upisnih kvota i povećanju školarine, Fakultet je donio krajem veljače, neposredno prije donošenja Vladinog paketa antirecesijskih mjera. Odlukom su smanjene upisne kvote sa 2467 na 1740 studenata sveučilišnog preddiplomskog studija ekonomije i poslovne ekonomije te je bilo predviđeno povećane participacije u školarinama sa 6.500 na 7.500 kuna od akademske godine 2009./2010.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene