Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekološki izgred u Planu kod Trogira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog u zrak ispuštenih kemijskih para iz pogona Diokoma Novog u Planu kod Trogira, koji proizvodi plastične brodove, jučer je pozlilo 77-godišnjaku koji je obrađivao vinograd u blizini pogona, potvrdio je voditelj Odjela za ispitivanje zraka Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Nenad Periš.

Ekološki izgred dogodio se jučer oko 14 sati u blizini tvornice Diokom Novi, a policiji ga je prijavio građanin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident u vrtiću Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust" Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

Sedamdesetsedmogodišnjak je osjetio neugodan miris i žalio se na glavobolju i jak kašalj te teškoće u disanju. Policija je obavijestila Zavod za javno zdravstvo, djelatnici kojega su utvrdili da je u zrak ispuštena kemikalija stiren koja služi u proizvodnji plastičnih brodova. 

Kemikalija je u zrak dospjela preko ventilacijskog sustava
koji je određenu količinu kemijskih para ispustio prema zemljištu na kojemu je radio 77-godišnjak, kazao je Periš.

Premda mu je pozlilo, nije bilo opasnosti za njegovo zdravlje.

Stiren je otrovni spoj i može izazvati alergijske reakcije te promjene na sluznici. U organizam ulazi preko kože i udisanjem.

U priopćenju županijskog Zavoda za javno zdravstvo navodi se da je istjecanje toksičnog spoja prestalo te da više nema opasnosti od onečišćenja zraka. Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva zdravstva ispitat će okolnosti događaja, odnosno jesu li kemikalije, koje služe u proizvodnji, dopuštene. 

Inspekcijski je nadzor u tijeku, a tvrtki je na licu mjesta naložena obustava proizvodnje, navodi se u priopćenju Zavoda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene