Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škola u Trogiru

Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Nakon što joj je oduzet mobitel, učenica je pozvala oca. On je potom upao u učionicu u trogirskoj školi te šakom udario profesora.

Ozbiljan incident dogodio se danas u jednoj trogirskoj osnovnoj školi. Otac jedne učenice fizički je napao profesora te škole jer joj je uzeo mobitel. 

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Incident zbio u Osnovnoj školi Majstora Radovana tijekom nastave koju učenica nije pratila već se zabavljala mobitelom. Kada je to vidio nastavnik tražio je da mu preda mobitel do završetka nastave nakon čega se ona poslužila mobitelom jednog od učenika iz razreda i o tome obavijestila svoga oca. Došavši u školu otac djevojčice je direktno ušao u razred i nastavnika navodno udario šakom u glavu. Riječ je o nastavniku biologije i kemije.

Nakon incidenta o svemu je obaviještena policija, a nastavnik je zatražio liječničku pomoć, no još se uvijek pouzdano ne zna o kojim je točno ozljedama riječ. Doznaje se i da je policija ubrzo uhitila oca djevojčice koji se nalazi u policijskoj postaji gdje nad njim traje kriminalističko istraživanje.

Policija je odmah po dojavi stigla u školu. 

"Oko 12:15 sati zaprimili smo dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja. Jedan muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio liječničku pomoć. U tijeku je kriminalističko istraživanje", kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić napad na sandru benčić VIDEO Incident na predstavljanju kandidata Možemo! u Petrinji: "Nije ovo Banija, ovo je Banovina! Niste bili u stanju voditi ni obrt"

Ravnateljica OŠ Majstora Radovana, Zorana Bakula potvrdila je da je došlo do napada roditelja na profesora.

"Ovo je još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama u koje može doći svatko, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je pozvati policiju tek kad se nešto dogodi. Jesmo li došli do točke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara na vratima?", kazala je ravnateljica.

Roditelj sedmaša: "Djeca su sada istraumatizirana"

Otac jednog djeteta koje je svjedočilo nasilnom incidentu u trogirskoj školi ispričao je kako je njegovo dijete nakon svega još u šoku.

"Ovo je nezapamćeno. Zamislite da netko uleti u školu za vrijeme nastave i napadne profesora ispred djece. Oni su sada istraumatizirani", rekao je.

Pročitajte i ovo Nastup splitskih profesora - 1 dirljivi prizori Profesori splitske gimnazije nastupom oduševili Hrvatsku: "Vježbali smo pod ključem da nas ne bi skužili"

Dodao je kako je školska praksa da djeca tijekom boravka u školskoj zgradi trebaju imati mobitele isključene.

"To je dijete odlučilo nepoštivati pravila. Nakon što je bilo upozoreno od strane profesora i dalje je odbijalo prestati koristiti mobitel za vrijeme nastave. Tada mu je profesor oduzeo mobitel. Nakon toga je kontaktiralo svojeg oca koji se odjednom pojavio u učionici, za vrijeme nastave", ispričao je otac učenika.

"Moje dijete mi je reklo da je taj čovjek prišao katedri za kojom je bio profesor te sam počeo tražiti mobitel svog djeteta. Nakon što ga nije našao, zgrabio je profesorov mobitel i rekao mu "kad mi nećeš dati mobitel, uzet ću ja tvoj" i krenuo prema vratima učionice. Naravno, profesor ga je pokušao spriječiti u tome", rekao je roditelj jednog od sedmaša koji su svjedočili nemilom događaju.

Pročitajte i ovo Tučnjava u školi - 4 Oglasila se ugledna profesorica Reakcija na incident: "Banožić se vratio ispijanju kavice, a profesor je prebijen, ponižen i bez posla"

"U tom trenutku je došlo do fizičkog napada na profesora. Taj čovjek je zatim nasrnuo na profesora uhvativši ga za vrat i potom su obojica pala na pod. Kako mi je reklo moje dijete, učenici su se uspaničili i počeli dozivati pomoć. Nakon toga je došlo do intervencije policije koja je smirila situaciju", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene