Na područje Kamenjaka izvan Rijeke u četvrtak ujutro odvezena je i tamo uništena avionska bomba zaostala iz Drugoga svjetskog rata, koja je prije nekoliko dana pronađena na gradilištu ceste u Zvonimirovoj ulici u riječkom naselju Krnjevo.

Galerija Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Aviobomba iz Drugog svjetskog rata +1 Aviobomba iz Drugog svjetskog rata

Pronađena bomba bila je ukrcana na teretno vozilo i oko 9:35 uspješno neutralizirana i uništena, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske. Dodaju da je avionska bomba bila britanske proizvodnje, dugačka 110 centimetara, sa 107 kilograma eksploziva.

Samo je ekipa Dnevnika Nove TV bila uz pirotehničare i prije i nakon neutralizacije bombe.

Premještanje bombe s gradilišta počelo je jutros oko 5:30, a do mjesta neutralizacije na području Kamenjaka prevezena je uz pratnju policije, trasom Zvonimirova ulica – Rujevica – Viškovo – Grobnik.

Prazna riječka luka uoči neutraliziranja protubrodske mine Još jedna opasna akcija: Avionska bomba uklonjena s gradilišta ceste u Rijeci

U akciji premještanja i uništenja avionske bombe sudjelovali su policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Iz policije su poručili da se nakon premještanja i uništenja bombe građani koji stanuju u ulicama u blizini mogu vratiti svojim redovnim aktivnostima te su svima zahvalili na poštovanju izdanih uputa.

Marko Balen, reporter Nema mira za Riječane: Najavljena je nova akcija uklanjanja bombe, teška je 150 kilograma

Zaostala avionska bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena je prije nekoliko dana tijekom radova na gradilištu ceste D-403 u riječkom naselju Krnjevu, u blizini trgovačkog centra ZTC, pa su radovi na gradilištu do danas bili obustavljeni, a mjesto pronalaska osigurano.

Prošlog je vikenda s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada premještena i uništena i protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju