Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska komisija očekuje da će se u sudskom procesu koji se vodi protiv Branimira Glavaša poštivati zakoni i razdioba vlasti, izjavila je glasnogovornica povjerenika Europske komisije za proširenje.


"Europska komisija je obaviještena o posljednjim događajima u tom slučaju. Nadamo se da će u tom, kao i u svim drugim slučajevima, biti poštovane relevantne procedure, vladavina zakona i razdioba vlasti, da će se uzeti u obzir težina zločina te osigurati odgovarajuća zaštita svjedoka", rekla je glasnogovornica Krisztina Nagy na konferenciji za novinare zamoljena da komentira slučaj Glavaš.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Feral Tribune' se zbog Glavaša obraća Europskoj komisiji Slika nije dostupna ZERP: Vijeće EU ponovno se poziva na dogovor iz 2004. godine

>> HHO: Politika se u slučaju Glavaš grubo miješa u sudstvo

Hrvatski sabor odlučio je ne odobriti ukidanje imuniteta Branimiru Glavašu za pritvaranje, čime mu je omogućio obranu sa slobode, a imunitet mu je ukinuo za nastavak kaznenog postupka.

Nagy je istaknula da Komisija očekuje da će pristupni pregovori s Hrvatskom ove godine ući u odlučujuću fazu te da očekuje "veliki napredak u pristupnim pregovorima i otvaranje znatnog broja poglavlja za vrijeme slovenskog predsjedništva, pod uvjetom da Hrvatska nastavi s reformama i ako ispuni mjerila za otvaranje pregovora".

Uz to, postoji i "poseban problem", pitanje Zaštićenog
ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP), dodala je.

"U vezi sa ZERP-om, nemam ništa novo za reći, Komisija je rekla da se nova Vlada treba hitno pozabaviti tim pitanjem, a sada kada je Vlada formirana treba vidjeti kako će postupiti", rekla je Nagy.