Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EK: Očekujemo poštivanje zakona i razdiobu vlasti u slučaju Glavaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija očekuje da će se u sudskom procesu koji se vodi protiv Branimira Glavaša poštivati zakoni i razdioba vlasti, izjavila je glasnogovornica povjerenika Europske komisije za proširenje.

"Europska komisija je obaviještena o posljednjim događajima u tom slučaju. Nadamo se da će u tom, kao i u svim drugim slučajevima, biti poštovane relevantne procedure, vladavina zakona i razdioba vlasti, da će se uzeti u obzir težina zločina te osigurati odgovarajuća zaštita svjedoka", rekla je glasnogovornica Krisztina Nagy na konferenciji za novinare zamoljena da komentira slučaj Glavaš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Feral Tribune' se zbog Glavaša obraća Europskoj komisiji Slika nije dostupna ZERP: Vijeće EU ponovno se poziva na dogovor iz 2004. godine

>> HHO: Politika se u slučaju Glavaš grubo miješa u sudstvo

Hrvatski sabor odlučio je ne odobriti ukidanje imuniteta Branimiru Glavašu za pritvaranje, čime mu je omogućio obranu sa slobode, a imunitet mu je ukinuo za nastavak kaznenog postupka.

Nagy je istaknula da Komisija očekuje da će pristupni pregovori s Hrvatskom ove godine ući u odlučujuću fazu te da očekuje "veliki napredak u pristupnim pregovorima i otvaranje znatnog broja poglavlja za vrijeme slovenskog predsjedništva, pod uvjetom da Hrvatska nastavi s reformama i ako ispuni mjerila za otvaranje pregovora".

Uz to, postoji i "poseban problem", pitanje Zaštićenog
ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP), dodala je.

"U vezi sa ZERP-om, nemam ništa novo za reći, Komisija je rekla da se nova Vlada treba hitno pozabaviti tim pitanjem, a sada kada je Vlada formirana treba vidjeti kako će postupiti", rekla je Nagy.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene