Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ZERP: Vijeće EU ponovno se poziva na dogovor iz 2004. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće EU-a ponovno jepozvalo Hrvatsku da ne primjenjuje nijedan aspekt Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa za zemlje članice dok se o tome ne postigne zajedničko rješenje.

Vijeće je ponovilo zaključak iz prosinca prošle godine s dodatkom u kojem se poziva Europsku komisiju da nastavi dijalog s Hrvatskom te da o tome podnese izvješće na jednom od sljedećih sastanaka Vijeća. 

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Posredništvo EK? Pahor očekuje potporu Pariza u sporu s Hrvatskom

Zaključci su usvojeni bez rasprave budući da je o tome postignuta suglasnost na nižoj razini, na sastanku Odbora stalnih predstavnika u četvrtak navečer. 

>> Rupel: ZERP je pitanje za Europsku komisiju

'Vijeće podsjeća na svoje zaključke iz prosinca 2007. u kojima se poziva Hrvatsku da u potpunosti poštuje dogovor od 4. lipnja 2004. i da ne primjenjuje nijedan aspekt Zaštićenog ekološko ribolovnog pojasa na zemlje članice dok se postigne zajednički dogovor u duhu EU-a. Vijeće ponovno poziva Hrvatsku da se drži svojih obveza u tom pogledu. Vijeće će se ponovno vratiti na to pitanje na jednom od sljedećih sastanaka te poziva Komisiju da nastavi dijalog s hrvatskim vlastima i da o tome podnese izviješće Vijeću', stoji u zaključcima koji su usvojili ministri vanjskih poslova EU-a.

Dogovor iz 2004. godine koji se spominje u zaključcima odnosi se na zapisnik s trilateralnog sastanka između Hrvatske, Slovenije i Italije, na kojem je Hrvatska izvijestila dvije strane da se ZERP neće primjenjivati za zemlje članice EU-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene