Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska komisija potvrdila je da nacrt zakona po kojem nitko osim hrvatske države ne bi mogao imati više od 49 posto dionica Ine u svom sadašnjem obliku nije u skladu sa zakonodavstvom EU-a.


'Naše su službe analizirale prijedlog zakona i naša analiza je da nacrt zakona u ovom obliku nije sukladan europskom zakonodavstvu i očekujemo da naši hrvatski partneri to uzmu u obzir', rekao je Peter Stano, glasnogovornik povjerenika za proširenje Štefana Fuelea. Stano je također pozdravio činjenicu što su hrvatske vlasti konzultirale Komisiju prije usvajanja zakona.

Izmjene i dopune Zakona o privatizaciji Ine predložene su na ograničeno vrijeme dok se ne završi sudski proces protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, kojeg Uskok sumnjiči da je primio 10 milijuna eura mita od Mola kako bi mu, unatoč činjenici da nema većinski vlasnički udjel, omogućio većinska upravljačka prava u Ini i iz nje u posebnu tvrtku izdvojio neprofitabilnu trgovinu prirodnim plinom. (Hina)
 

Vezani članci Andrej Plenković Andrej Plenković: "Nije fer da je Sjeverna Makedonija ostavljena u čekaonici za EU" Novi čelnici Europske unije (Foto: Twitter/Donald Tusk) Evo tko će biti novi čelni ljudi Europske unije: "Mislim da je vrijedilo čekati ovakav ishod"