Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar The Economista

Economist: Uhićenje Sanadera upozorenje je političarima u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U komentaru kojeg je za The Economist napisao njihov dopisnik iz Beograda navodi se kako je taj list već prije tri tjedna pisao kako bi Ivo Sanader mogao biti uhićen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državni vrh na Pantovčaku Sastanak državnog vrha pod 'velom tajne': Glavna tema Sanader? Slika nije dostupna 'Oduzimanje putovnice ne bi ništa značilo' 'Sanaderu je blokirana i imovina koju nije prijavio'

'Ovaj slučaj upozorenje je i svim političarima u regiji jer je sada jasno kako bi svaki od njih, koji je uključen u korupcijske afere, mogao biti optužen i uhićen', piše Economist navodeći kako je najveći apsurd cijele situacije taj da je upravo Sanader modernizirao HDZ iz nacionalističke stranke i poveo Hrvatsku na putu prema Europskoj uniji.

>> Nitko od obitelji ili odvjetnika se nije pojavio

>> VIDEO: Snimka privođenja Sanadera na sud u Salzburgu

U zaključcima u tekstu u Economistu navodi se kako je Sanader uhićen samo zato jer je Europska unija u pristupnim pregovorima s Hrvatskom zahtijevala da se država počne ozbiljnije suočavati s korupcijom pa je veliki broj slučajeva izašao na vidjelo. 'Nakon svih afera teško je očekivati kako će sada neki službenici u Hrvatskoj olako tražiti i primati mito kako je to očigledno bio slučaj prethodnih godina', stoji u komentaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene