Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedini u regiji

EBRD opet objavio 'crnu prognozu' za Hrvatsku: Evo kada očekuju bolja vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema novom izvješću EBRD-a Hrvatska je jedina zemlja u Središnje Europe i Baltika koja će godinu završiti s negativnim BDP-om. Dobra vijest je što se, gledano unazad nekoliko godina, taj negativan minus smanjuje.

Kategoriju Središnje Europe i Baltika prema podjeli EBRD-a čine, osim Hrvatske, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Poljska, Slovačka i Slovenija. Sve te države osim Hrvatske godinu će završiti s pozitivnim BDP-om.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako"

Hrvatska će prema prognozi EBRD-a godinu završiti s -0,5 posto BDP-a, u odnosu na 2013. kad je minus bio 0,9 posto te 2012. kad je BDP bio na -2.2 posto. EBRD prognozira pozitivan ishod za kraj 2015. godine, kad očekuju da će hrvatski BDP biti na pozitivnih 0,5 posto. To bi ujedno značilo i vjerojatno službeni izazak iz recesije.

EBRD će pomoći poplavljenima u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

'S iznimkom Hrvatske, gdje se trend kontrakcije nastavlja i prognoza ostaje nepromijenjena, ostatak regije sad svjedoči pozitivnom rastu investicija na godišnjim razinama, iako ponajviše u javnom sektoru. Očekuje se i daljnje jačanje tog trenda s povećanim korištenjem strukturnih fondova EU-a, koji su im omogućeni novim europskim proračunom', piše u izvješću EBRD-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene