Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Krivci za osječku političku agoniju su Glavašev HDSSB i Milanovićev SDP', izjavio je to danas predsjednik HSP-a, Anto Đapić.


Predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavio je  kako bi SDP i HDSSB na utemeljiteljskoj sjednici Gradskog vijeća 10. siječnja trebali sastaviti vlast, a ako se to ne dogodi, svi bi vijećnici trebali podnijeti ostavke na svoje mandate i
tako omogućiti raspisivanje novih prijevremenih izbora.

Vezani članci Slika nije dostupna Šišljagić: 'Đapić je prepisao program uništenja HDSSB-a' Slika nije dostupna Đapić: 'Učinit ćemo sve da HDSSB nestane s političke scene'

Činjenica je da SDP i HDSSB žele sastaviti vlast u Osijeku, ali zbog pritiska političke javnosti, i nekih drugih odnosa, to ne mogu jednostavno izvesti, rekao je Đapić, ocijenivši kako Osječani ne mogu zbog toga biti taoci tih stranaka.

Ocijenio je nerealnim prijedlog SDP-a da Poglavarstvo sastave predstavnici svih pet stranaka koje su ušle u Gradsko vijeće, kazavši kako HDSSB i SDP "traže model formiranja vlasti u Osijeku, a da to pred javnošću može biti opravdano".

Đapić je opovrgnuo nagađanja da je on smetnja i prepreka formiranju gradske vlasti. 

"Ako je SDP spreman poduprijeti gradonačelnika iz HSP-a, a da to ne bude Đapić, to je najmanji problem, ali oni to trebaju javno reći. Ako kažu da sam ja zapreka potpori gradonačelniku iz HSP-a, mi ćemo se u HSP-u o tome dogovoriti za dvije minute", poručio je. 

Kandidaturu za gradonačelnika će povući iste sekunde, kaže, ako to od njega zatraže predstavnici ostalih stranaka. 

Vođa pravaša ističe da politička sapunica u Osijeku iscrpljuje javnost koja želi čim prije formiranje gradske vlasti. 

Đapić je predložio da, ako rezultati mogućih ponovljenih izbora ponovno ne omoguće brzo sastavljanje gradske vlasti, "pravo za sastav Poglavarstva dobije lista koja dobije najveći postotak glasova, a da je ostale stranke tehnički podupru".

Na novinarski upit Đapić je odbacio nagađanja o navodnim sukobima s najbližim suradnicima u Osijeku, Gordanom Matkovićem i Danielom Srbom, kazavši kako sukoba nema, niti za njih ima razloga.