Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ov zastupnik i predsjednik Hvidre Josip Đakić smatra da je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković pogriješio što o najnovije 44 optužnice iz Srbije za ratni zločin nije obavijestio potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa i predsjednicu Vlade Jadranku Kosor.


Đakić novinarima nakon sjednice Odbora za veterane nije želio odgovoriti smatra li da je Bošnjaković pogriješio u postupanju u odnosu na optužnice kazavši da takav sud o ministrovu radu trebaju donijeti mjerodavni. 'Ja neću ocijeniti je li pogriješio ili nije, neka to rade mjerodavni', rekao je Đakić. Istodobno je činom solidariziranja s agresorom ocijenio ponašanje oko optužnica HDZ-ova koalicijskog partnera SDSS-a i glasovanje potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca protiv prijedloga 'zakona o ništetnosti'.

Srbijanske optužnice komentirao je i SDP-ov zastupnik i predsjednik Odbora za veterane Ante Kotromanović koji smatra da Hrvatska već dugo godina griješi u odnosu na optužnice iz Srbije pa je pogriješio i ministar Bošnjaković. 'Ne može se reći - da oni su nas prevarili pa su poslali optužnice. Tu se moramo ponašati ozbiljnije i sustavno, a ne kampanjski', smatra Kotromanović.

Podsjetio je da je saborski odbor ranije upozoravao da se može ponoviti situacija da iz Srbije dođu nove optužnice te da je potrebna ozbiljna reakcija države. 'Imali smo Purdu, danas imamo 40 puta veći problem, a mi se i dalje ponašamo kampanjski', kazao je Kotromanović koji smatra da je stvar procjene premijerke Kosor treba li ministar Bošnjaković biti na neki način kažnjen. (Hina)

Vezani članci Tomislav Viktor Basa, osumnjičen za ubojstvo Ibrahima Dedića, priveden na ispitivanje - 8 Osumnjičeni za ubojstvo bankara bio je u "Bljesku" i "Oluji", Đakićev suborac i vrsni diverzant Milan Bandić \"skliznuo\" novinarima - 3 I dalje se čeka odgovor: Tko je i zašto bio prijetnja sigurnosti Milanu Bandiću u zgradi najvećeg suda u Hrvatskoj?