Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa poplavljenih područja

DUZS: U Punoj smo pripravnosti za novi vodeni val

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve nadležne službe nastavljaju s aktivnostima na normaliziranju života na poplavom pogođenim područjima, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

DUZS navodi kako se za vikend očekuje kiša, u danas poslijepodne i u noći na nedjelju, pa će Stožer zaštite i spašavanja na području Velike Gorice biti u punoj pripravnosti i pratiti situaciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Ilustracija Sve službe u pripravnosti Održana sjednica zagrebačkog stožera civilne zaštite, Grad poslao upozorenje građanima

>> U Sloveniji počinju nove kiše, za vikend novi vodeni val

Djelatnici VG Komunalca u suradnji sa Zagrebačkom vodoprivredom nastavljaju sanaciju savskog nasipa. Tijekom noći planira se potpuno sanirati nasip na dvije lokacije u Sopu Bukevskom, te jednoj u Leknenom. Nastavlja se i sanacija prometnica, a opskrba električnom energijom potpuno je normalizirana.

Organizirana je i dodatna ekipa hitne medicinske pomoći. Dezinsekciju terena trenutno vrše tri ekipe, a od ponedjeljka će ih biti pet. Crveni križ podijelio je velike količine hrane, vode i ostalih potrepština. Autobusne linije prema očekivanju iz ZET-a, od sutra bi trebale biti potpuno normalizirane. Na terenu je deset DVD-a s velikogoričkog područja i pet iz Zagreba, navodi u priopćenju DUZS. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene