Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Orlandov stup, najpoznatiji dubrovački spomenik, kao da ne može bez afera. Samo dva mjeseca nakon temeljite obnove i obećanja da više neće pucati, na Orlandu su počela nastajati nova oštećenja. Potom je šest mjeseci trajala istraga oko toga tko je kriv, to se i utvrdilo - no hoće li krivci i odgovarati.


Projekt obnove djelo je splitskog građevinskog fakulteta, ali za restauratora Điva Dražića krivac je na sasvim drugoj strani. 

Vezani članci Poplava od kiše u Dubrovniku Obilna kiša poplavila ulice Dubrovnika, pogledajte snimku poplave ispred palače Sponza Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa

On tvrdi da su radnici, koji su izvodili obnovu zajedno s nadzornim inženjerom Hrvojem Macanom, koji inače ne želi istupati u javnosti, promijenili projekt obnove. 

I dok traju prepucavanja i traži se krivac, Orlandu zvoni na uzbunu.

Orlando će morati još više ispucati ili možda čak i pasti da bi ga se ponovno saniralo. A gotovo milijun kuna, koliko je plaćeno za njegovu obnovu, očito je bačeno u vjetar. 

Više o ovom problemu saznajte iz priloženog videa.