Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dubrovnik: Rat oko Orlanda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Orlandov stup, najpoznatiji dubrovački spomenik, kao da ne može bez afera. Samo dva mjeseca nakon temeljite obnove i obećanja da više neće pucati, na Orlandu su počela nastajati nova oštećenja. Potom je šest mjeseci trajala istraga oko toga tko je kriv, to se i utvrdilo - no hoće li krivci i odgovarati.

Projekt obnove djelo je splitskog građevinskog fakulteta, ali za restauratora Điva Dražića krivac je na sasvim drugoj strani. 

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

On tvrdi da su radnici, koji su izvodili obnovu zajedno s nadzornim inženjerom Hrvojem Macanom, koji inače ne želi istupati u javnosti, promijenili projekt obnove. 

I dok traju prepucavanja i traži se krivac, Orlandu zvoni na uzbunu.

Orlando će morati još više ispucati ili možda čak i pasti da bi ga se ponovno saniralo. A gotovo milijun kuna, koliko je plaćeno za njegovu obnovu, očito je bačeno u vjetar. 

Više o ovom problemu saznajte iz priloženog videa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene