Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplov Dubrovnik Airlinea, na čarter letu iz Tel Aviva za Rijeku, sletio je jutros oko 10 sati u Zračnu luku Dubrovnik jer mu je pukla guma koja je oštetila krilo i motor zrakoplova.


Zrakoplov je sletio nakon što je posada osjetila iznenadni udarac. Nakon urednog slijetanja u Dubrovnik utvrđeno je da je zrakoplovu tipa MD-83 otpao vanjski sloj zadnje desne gume i pritom udario dio krila, oštetio vrata od kotača, uletio u motor i time prouzročio veću materijalnu štetu priopćili su iz ministarstva. 

Vezani članci Odbjegla guma Zalutala guma uletjela u restoran, sva sreća da su gosti već pojeli svoj ručak Sudar (Foto: Screenshot) Odbjegla guma pogodila ga čak dva puta, stvarno nema sreće

Zrakoplov tvrtke Dubrovnik Airlinea ostao je na popravku, dok su svih 136 putnika i 7 članova posade nastavili put u Rijeku drugim zrakoplovom.

Glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan nije znala ostale pojedinosti nezgode zrakoplova tvrtke Dubrovnik Airline.
Ovo je u posljednja dva dana drugi incident zbog kojega su zrakoplovi morali prisilno sletjeti u dubrovačku zračnu luku Ćilipi. Jučer je zrakoplov British Airwaysa sa 148 putnika i osam članova posade iznenada sletio zbog napuknutoga vjetrobranskog stakla u pilotskoj kabini.