Na jugu Hrvatske polako se pronalaze rješenja za nedostatak liječnika. Nakon godina muke i nedostataka pedijatra, dubrovačko naselje Mokošica napokon je dobilo pedijatricu.

Galerija Lucija Mage Mato Franković Nova pedijatrica u Dubrovniku +0 Miljenka Crnčić Orlić

S 33 godine radnog staža doktorica Miljenka Crnčić Orlić Pulu je zamijenila Dubrovnikom.

Vezani članci Ilustracija Nude im bonuse u tisućama eura, stanove, ali nitko se ne javlja na natječaje Pedijatrijska ordinacija Tko će nam liječiti djecu? U zemlji kronično nedostaje pedijatara, sustav spašavaju oni koji su već trebali u mirovinu

"Sasvim slučajno sam vidjela na internetu ovu ponudu i onda sam postavila pitanje svojoj obitelji, prvenstveno suprugu, o preseljenju u Dubrovnik", rekla je doktorica Crnčić Orlić.

I tako je stigla, a Grad joj je osigurao stan. Plan joj je do mirovine, još nekih 5 godina, brinuti se za male pacijente u dubrovačkom naselju Mokošica. Zbog toga roditelji već upisuju djecu.

Roditelji su, tvrdi, zadovoljni što će u blizini imati novu pedijatrijsku ambulantu.

Ambulanta je i dodatno opremljena defibrilatorom, kisikom, EKG-om, a uskoro siže i uređaj za ultrazvuk srca.

"Nastavit ću se baviti i tim kardiološkim dijelom posla koji sam godinama radila u ambulanti", dodala je Crnčić Orlić.

U radu nove pedijatrice pomaže i Lucija Mage, medicinska sestra: "Ambulanta će olakšati u tome što će roditelji ovdje moći dovesti dijete, napraviti ultrazvuk srca i konzultirati se s liječnicom izvan bolnice."

Oprema je tu zahvaljujući donacijama, a Grad Dubrovnik za pedijatrijsku ambulantu osigurao je dva milijuna kuna.

"Grad Dubrovnik osigurao je i stan za liječnicu, u potpunosti je rekonstruiran, a Grad će sve do ispunjenja kvote propisane od HZZO-a financirati liječnicu i medicinsku sestru", rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

U Dubrovniku kronično nedostaje liječnika, a ovo je tek početak rješavanja problema. Iz Grada obećavaju da bi stanovi za bolničke liječnike mogli bi biti gotovi do kraja 2021. godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju