Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je kriv za smrt male Mihaele?

Državno odvjetništvo istražuje opasne golove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko je kriv za smrt 11-godišnje Mihaele, djevojčice koja je stradala od neispravnog gola na igralištu, pitanje je na koje odgovor od danas traži i Državno odvjetništvo. No istraga neće biti jednostavna, jer gol koji je ozlijedio Mihaelu, na divljem je igralištu koje nije ni pod čijim nadzorom.

Malena Mihaela izgubila je svoju bitku. U mjestu Lužanu Biškupečkom vlada golema tuga. Svi su do posljednjeg trenutka vjerovali da će se Mihaela izvući, a vijesti iz bolnice čekale su se sa strepnjom. 'Sva sam drhtala. Svi smo bili šokirani', kazala nam je mještanka Horvatić Danica.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Nitko nije ni slutio da bi bezbrižna igra mogla tragično završiti. Unatoč tome na kobnom igralištu teški golovi i danas stoje kao da se ništa nije dogodilo. Odgovornih za njihovo loše postavljanje nema. Policija je pokrenula istragu, a izvješće je podneseno i državnom osdvjetništvu.

Većina igrališta u Hrvatskoj u vlasništvu su općina, škola i sportskih kompleksa, no najveći su problem divlja igrališta, koja se nalaze na ničijoj zemlji. Općina tvrdi da igralište u Lužanima nije njihovo, već od Hrvatskih šuma te tvrde da golove nisu postavili oni, već neki mještani, koji su djeci htjeli osigurati teren za igranje. Golovi su nakon tragedije na krajevima učvršćeni, no i dalje predstavljaju opasnost, jer njihovo učvršćivanje izgleda neadekvatno. Tko je zapravo odgovoran tu za što, jedino može utvrditi policija.

'Potencijalno opasna mjesta građani bi trebali prijaviti'

'U tijeku su izvidi koje poduzimamo kako bismo u potpunosti rasvijetlili činjenično stanje. Na osnovu činjeničnog stanja koje utvrdimo, državno će odvjetništvo donijeti odluku hoće li pokretati kazneni postupak. Dok se krivci traže jedan je mladi život izgubljen po tko zna koji put tragedija otvara rješavanje goručih problema.

'Ako postoji koordinacija između građana i lokalne vlasti, onda bi bilo normalno da ako netko primijeti neko mjesto koje potencijalno može biti opasno, javi, tamo netko ode pogledat i vidi jeli se može učvrstiti neka sprava, uklonit ili naprosto ne dozvolit pristup nekom području', kazala nam je Marija Gabelica Šupljika, zamjenica pravobraniteljice za djecu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene