Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sustav se mora mijenjati'

Državna matura: Najlošiji rezultati iz matematike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je za vrijeme pisanja ispita državne mature najviše polemike izazvao test iz materinjeg jezika, prema neslužbenim informacijama najlošiji su rezultati iz matematike.

Ministar Jovanović kaže da je to još jedan dokaz da se sustav podučavanja mora mijenjati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dan materinskog jezika KVIZ Provjerite koliko dobro poznajete hrvatski jezik Nastup splitskih profesora - 1 dirljivi prizori Profesori splitske gimnazije nastupom oduševili Hrvatsku: "Vježbali smo pod ključem da nas ne bi skužili"

>> Jovanović o bodovima: Alergijska stanja otežavajući su faktor za djecu

A na prvom krugu upisa u srednje škole, gimnazije su i dalje najzanimljivije. No, čini se da se zbog gospodarske situacije trend pomalo mijenja.

Velik je interes i u četverogodišnjim strukovnim školama koje nude stručna znanja, ali i mogućnost nastavka školovanja na fakultetu.

'Zidari, tesari, fasaderi, krovopokrivači to su zanimanja koja Europa traži. Trenutno 120 tisuća zidara Europa traži, na njemačkom području. To su atraktivna zanimanja, jesu teška, ali su dobro plaćena, a europsko tržište je veliko', ispričala je Verica Jurinjak, pedagoginja.

A promjene je potrebno uvesti čim prije, kako nam učenici ne bi iz škola i dalje ZR izlazili nepismeni.

 

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene