Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je za vrijeme pisanja ispita državne mature najviše polemike izazvao test iz materinjeg jezika, prema neslužbenim informacijama najlošiji su rezultati iz matematike.


Ministar Jovanović kaže da je to još jedan dokaz da se sustav podučavanja mora mijenjati.

Vezani članci Studenti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Zbog loših rezultata državne mature stiže velika promjena: "Nije u redu da netko padne cijelu maturu sam zato što je pao esej" Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Rezultati mature loši zbog slabe pripreme? ''Žale se da nisu dobili upute, a dobili su ih 100. Treba sjesti i naučiti''

>> Jovanović o bodovima: Alergijska stanja otežavajući su faktor za djecu

A na prvom krugu upisa u srednje škole, gimnazije su i dalje najzanimljivije. No, čini se da se zbog gospodarske situacije trend pomalo mijenja.

Velik je interes i u četverogodišnjim strukovnim školama koje nude stručna znanja, ali i mogućnost nastavka školovanja na fakultetu.

'Zidari, tesari, fasaderi, krovopokrivači to su zanimanja koja Europa traži. Trenutno 120 tisuća zidara Europa traži, na njemačkom području. To su atraktivna zanimanja, jesu teška, ali su dobro plaćena, a europsko tržište je veliko', ispričala je Verica Jurinjak, pedagoginja.

A promjene je potrebno uvesti čim prije, kako nam učenici ne bi iz škola i dalje ZR izlazili nepismeni.

 

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.