Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je za vrijeme pisanja ispita državne mature najviše polemike izazvao test iz materinjeg jezika, prema neslužbenim informacijama najlošiji su rezultati iz matematike.


Ministar Jovanović kaže da je to još jedan dokaz da se sustav podučavanja mora mijenjati.

Vezani članci Pisanje mature, ilustracija Prvi rezultati državne mature: Hrvatski i biologija lošiji nego prošle godine, matematika bolja Vinko Filipović, ravnatelj NCVVO-a Čelni čovjek Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja otkriva je li korona utjecala na rezultate državne mature te koja je prosječna ocjena

>> Jovanović o bodovima: Alergijska stanja otežavajući su faktor za djecu

A na prvom krugu upisa u srednje škole, gimnazije su i dalje najzanimljivije. No, čini se da se zbog gospodarske situacije trend pomalo mijenja.

Velik je interes i u četverogodišnjim strukovnim školama koje nude stručna znanja, ali i mogućnost nastavka školovanja na fakultetu.

'Zidari, tesari, fasaderi, krovopokrivači to su zanimanja koja Europa traži. Trenutno 120 tisuća zidara Europa traži, na njemačkom području. To su atraktivna zanimanja, jesu teška, ali su dobro plaćena, a europsko tržište je veliko', ispričala je Verica Jurinjak, pedagoginja.

A promjene je potrebno uvesti čim prije, kako nam učenici ne bi iz škola i dalje ZR izlazili nepismeni.

 

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.