Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postupa po preporuci struke

Jovanović o bodovima: Alergijska stanja otežavajući su faktor za djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrazovanja Željko Jovanović komentirao je danas dodatne bodove koji se mogu dobiti za upis u srednju školu na temelju zdravstvenog stanja.

'Smatram da svako dijete bez obzira na svoje zdravstvene probleme ne smije biti uskraćeno da upiše onu školu koja će najbolje odgovarati njegovom zdravstvenom stanju, da bi završilo za ono zanimanje u kojem njegovo zdravlje neće biti prepreka da kvalitetno obavlja svoj posao', rekao je Jovanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Pojasnio je kako se stav Ministarstva temelji na struci. 'Stručnjaci s područja alergologije, jasno kažu, da postoje kronična alergijska stanja koja su otežavajući faktor za normalno zdravlje djece i da im treba omogućiti upis u onu školu koju će završiti zanimanje u kojoj njihovo zdravstveno stanje neće biti pogoršano zbog alergije', rekao je Jovanović te dodao da će u školu uputiti inspekcije koje će provjeravati valjanost upisnih lista.

>> Jovanović: Moramo uvesti zdravstveni odgoj u škole

'Posebno želim naglasiti da ćemo po završetku upisa zatražiti detaljnu analizu koliko je djece upisano s dodatnim bodovima iz područja alergija', rekao je Jovanović.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene