Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nema govora o gomilanju kadrova''

Nedostaje im radne snage? Država tijekom ljeta otvorila 300 novih radnih mjesta

Ministarstva koja zapošljavaju tijekom ljeta (Foto: Dnevnik.hr)
Ministarstva koja zapošljavaju tijekom ljeta (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ured državne uprave (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ured državne uprave (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ministarstva koja zapošljavaju tijekom ljeta (Foto: Dnevnik.hr) Ministarstva koja zapošljavaju tijekom ljeta (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ured državne uprave (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Trenutačno su u Narodnim novinama aktivni oglasi za 300 novih radnih mjesta. I prošli mjesec je potvrdio da je država najveći poslodavac, pošto je tada najviše novih radnih mjesta otvoreno u javnoj upravi.

Ako se pita državu, ljeto je pravo vrijeme za nova zapošljavanja. Natječaji se, tvrde, nisu ni mogli ranije raspisati jer su ministarstva tek sad iskazala interes za novim ljudima.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima Slika nije dostupna Demantira stranačko zapošljavanje Bauk: U državnoj javnoj upravi gotovo 3.300 zaposlenih manje

"Vi danas natječaj možete pogledati s plaže i s bilo kojeg dijela u kojem imate pristup internetu. Nema govora o tome da se natječaj namjerno raspisuje tijekom ljeta da bi se nešto sakrilo. Nema govora o gomilanju kadrova", rekao je Darko Nekić (HDZ), državni tajnik u Ministarstvu uprave.

Ministarstva koja zapošljavaju tijekom ljeta (Foto: Dnevnik.hr) Ministarstva koja zapošljavaju tijekom ljeta (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Kritike iz stranke koja je nekoć bila dio Vlade već su stigle.

"Ministarstvo regionalnog razvoja ne zna odrediti obuhvat brdsko-planinskih područja pa će za 150 tisuća kuna angažirati stručnjake koji će im u tome pomoći. Očito ne zna provesti mjere pa će za 195 tisuća kuna angažirati vanjske stručnjake", rekla je Sonja Čikotić, saborska zastupnica (MOST).

Koalicijski partner Vlade, HNS, niti ne zna da državi nedostaje radne snage.

"Uopće ne znam za to, za taj slučaj. Ne znam za to i mislim da treba sve ići svojim tokom", rekao je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a.

Svi građani koji nemaju posao još uvijek imaju vremena javiti se na državne natječaje. Država je očito najbolji poslodavac, pošto je samo u prošlom mjesecu zaposlila je 2.918 osoba.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene