Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samozapošljavanje je i jedna od najvažnijih mjera koju provodi Zavod za zapošljavanje. Prema njihovim podacima, do 22. kolovoza mjeru je iskoristilo oko 4 300 osoba.


Svi koji koriste mjeru samozapošljavanja od države dobivaju državna sredstva za subvenciju plaća, i to 50% godišnjeg troška bruto plaća. Naravno, prije toga potrebno je osmisliti i predstaviti kvalitetan poslovni plan, koji mora biti pozitivno ocijenjen.

Vezani članci PR U SPAR-u isključivo jaja domaćih proizvođača s oznakom „Živjeti zdravo“ Lika quality košarica Domaća proizvodnja u Lici znatno se povećala: "Najavljuju nam se agencije, turističke kuće i hoteli"

No, zadarska obrtnica sve je uspjela napraviti bez ičije pomoći. Uz dobru ideju, samostalno je uspjela pokrenuti obrt u kojem posao odlično ide. U njezinom obrtu roizvode se i prodaju isključivo hrvatski proizvodi, a do pokretanja posla dovela ju je obiteljska tradicija.

''Bilo je potrebno puno hrabrosti i odvažnosti da bih pokrenula vlastiti obrt, ali vjerujem u svoj uspjeh s obzirom da je tradicija ono što ljude zanima i što vole'', rekla je Diana Hunić, vlasnica obrta.

>>Postanite poduzetnik uz kvalitetan poslovni plan!

Da bi stvorila sigurno radno mjesto, Diana se iz Zagreba preselila u Zadar. Posla je toliko da ga ima i za druge.

''Imamo svoju vlastitu radionicu i surađujemo s obrtnicima iz cijele Hrvatske, tako da u dućanu imamo gotovo kulturu iz cijele Hrvatske'', rekla je Hunić.

Dianinu zamisao podržala je i struka, ali i kupci koji su prepoznali domaće. Za mladu vlasnicu obrta nedoumica nije bilo. Svoju je inspiraciju pronašla i uspješno pretvorila - u poslovnu priliku.

Stoga, uz dobru ideju i predanost poslu koji ima potencijala da se probije na tržištu, do prilike za uspjeh ipak se može doći. Eto barem malo motivacije za 314 tisuća nezaposlenih Hrvata koji svoju priliku još uvijek traže.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju