Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na proljeće se počinje graditi 750 novih stanova, od toga 332 u Zagrebu. Okvirna cijena procjenjuje se na 1100 eura po metru četvornom s učešćem u kreditu od dvadeset posto.


Pokreće se i POS plus kojim će se pod sličnim uvjetima olakšati građanima kupnja stanova koji već jesu na tržištu. U proračunu je za početak projekta osigurano 200 milijuna kuna.

>> Linić o stambenoj štednji: To je nenamjensko trošenje!

Vezani članci Anka Mrak Taritaš Mrak-Taritaš o amandmanima na zagrebački GUP: "Narušava se cijeli sustav prostornog planiranja" Zgrade u Splitu izgrađene poticajnom stanogradnjom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Splitu se planira novi program POS-a: Najpoželjniji podstanari su studenti, a obitelji s djecom se muče tražeći stan

'U cijelom tom procesu nema izmjena. Dakle, s onim što je startao će, bez obzira da li se opredjelio biti 20 ili 30 godina u otplati, biti kontinuirano pod istim uvjetima i da otplata za koju se vodilo računa da rata kredita otprilike odgovara rati koja bi bila za najam takvog stana', kazala je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook