Država rasprodaje svoja vozila, građanima jeftino nudi automobile premijera i ministara. Početna cijena je 500 kuna pa na više. Evo kakva su vozila na ponudi.


Samo 500 kuna početna je cijena jednog vladinog vozila. Tko pak želi za upravljač drugog limenog vladinog ljepotana, morat će ponuditi najmanje 270.000 kuna.

Vezani članci Andrej Plenković Vlada usvojila paket mjera pomoći za građane i poduzetnike: "Sprječavamo da od 1. travnja cijena struje bude 100 posto veća" Davor Filipović Filipović o detaljima Vladinih mjera i kako misle obuzdati inflaciju: "Očekujemo daljnji pad u ovoj godini"

Za svakoga po nešto, bio bi, čini se, idealan moto novog kruga javne dražbe rabljenih vozila. 'Vozila se kupuju po sistemu viđeno - kupljeno. Nemate priliku vidjeti kilometražu ili neke detalje oko samog vozila', kaže Tanja Roca, voditeljica marketinga.

No to nije spriječilo stotine ljudi da dođu u Donju Zelinu vidjeti što se nudi. 'Povoljan je, kao svi. Samo, ono što je oku lijepo i drugima je', komentirao jer Ranko iz Ogulina koji je stigao u Donju Zelinu.

FOTO Evo što prodaje američko veleposlanstvo u Zagrebu

'Na popisu imamo oglašena 124 vozila. To su mahom vozila državnih institucija, javnih ustanova, a posebno su zanimljiva vozila koja su se koristila za potrebe Sabora i Vlade', rekao je Mario Perić, voditelj javne dražbe.

Takvih je bilo 20-ak, među njima navodno i prijevoz bivšeg premijera Ive Sanadera. 'A nema veze tko se vozio. Ili Pero, ili pop, ili Sanader, to isto dođe - nije važno. Bar je auto sačuvan!', kaže Pero iz Zeline.

Da biste dobili priliku postati njegov, ali i vlasnik bilo kojeg drugog vozila u ponudi, sve što trebate je uplatiti jamčevinu. 'Pravo sudjelovanja imaju sve fizičke i pravne osobe koje uplate 10 posto od početne cijene', dodaje Roca.

'Ako vozilo ne izlicitiraju, jamčevinu možemo odmah vratiti nakon same licitacije', rekao je Mario Perić, voditelj javne dražbe.

Ona je na rasporedu u subotu u Zagrebu. Kao i na svakoj dražbi, novog limenog ljubimca dobit će onaj tko - ponudi najviše.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju