Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je u četvrtak donijela odluku o 50 postotnom sufinanciranju nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za iduću školsku godinu učenicima osnovnih i srednjih škola iz obitelji koje su u sustavu socijalne skrbi.


Riječ je o ukupno 18,5 milijuna kuna za najmanje 26 tisuća korisnika, izvijestio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar objasnivši kako je u to uključeno i 100 postotno sufinanciranje udžbenika za učenike koji to pravo ostvaruju temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata.

Vezani članci Andrej Plenković Beroš: ''Sa svakom dozom cjepiva bliže smo fazi u kojoj možemo reći - adio, korona.'' Božinović najavio moguće popuštanje mjera Zlata Đurđević Nastavlja se rat premijera i Milanovića oko izbora šefa Vrhovnog suda, iz Vlade poslali priopćenje o programu Zlate Đurđević

Vlada je u saborsku proceduru uputila izmjene i dopune Zakona o doplatku za djecu kojima bi se omogućilo pravo na doplatak za djecu osobama s težim i teškim invaliditetom i nakon navršene 27. godine života, sve dok taj invaliditet postoji.

VLADA ODLUČILA Država više neće spašavati banke

To im je pravo ukinuto izmjenama zakona iz 2001. godine te je oko 1100 osoba ostalo bez mjesečnog doplatka od 831,50 kuna.

"Mi to pravo sada vraćamo i to od trenutka stupanja na snagu ovog zakona", kazala je ministrica socijalne politike mladih Milanka Opačić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook