Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EU fondovi

Oni znaju kako do MILIJUN I STO TISUĆA kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za novac iz fondova Europske unije potrebna je prije svega dobra ideja, do najsitnijih detalja napisan projekt i vlastita sredstva koja vam fond dijelom vraća. Kako to sve napraviti i dobiti više od pola milijuna kuna, zna simpatičan par iz okolice Zagreba.

Nedaleko od Zagreba u nastanku je Western ranč. Investicija koja zahtijeva mnogo novca. 'Mi bismo štalu gradili, sa ili bez IPARDovih sredstava, imali smo gotov projekt. Pogodilo se da je mjera bila raspisana na način da i mi možemo kandidirati za ta sredstva', kaže nam vlasnica ranča Draženka Borak.

Pročitajte i ovo Besplatna sljemenska žičara - 1 Svi na Sljeme Zagrepčani napokon dočekali i taj dan: "Odlična inicijativa, ali ne bi bilo loše još nešto" Tomislav Tomašević "Trebaju se zapitati" Tomašević komentirao ostavku Vučemilović: "Most će treći put dovesti HDZ na vlast"

Povlačenje novca iz predpristupnog fonda IPARD ove godine značajno se povećalo. Isplaćeno je 4 puta više projekata nego primjerice prije dvije godine.

>> Evo gdje odlazi novac iz kohezijskih fondova

Draženka i Darko su morali uložiti svoja sredstva. Više od milijun i sto tisuća kuna osigurali su preko HBOR-a, poslije su novcem iz fonda vratili zaduženi dio. No tu priči nije kraj, prolaze se brojne kontrole, uključujući i onu iz Bruxellesa.

U njima se definira svaka sitnica projekta, inače se trošak ne priznaje. Ipak, do sada nijedan projekt iz Iparda nije propao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene