Obavijesti Video Pretražite Navigacija
treći put oslobođen

Slavica zaplakao nakon presude: 11 godina stojim na mjestu, a postavljen sam kao državni neprijatelj broj 1

Dražen Slavica (Foto: Dnevnik.hr)
Dražen Slavica (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Dražen Slavica (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon što je opet nepravomoćno oslobođen za tragediju na Kornatima, Dražen Slavica je ispred suda izjavio da će se boriti za izmjenu vatrogasnog sustava u Hrvatskoj.

"Ovo je treća presuda koja me oslobodila, a 11 godina još uvijek stojim na mjestu s nažalost mojim poginulim kolegama s Kornata. A postavljen sam kao državni neprijatelj broj jedan od strane tužiteljstva. Tu su stradali i moji kumovi, prijatelji i poznanici", rekao je Dražen Slavica novinarima nakon presude kojom je oslobođen optužbi za tragediju na Kornatima u kojoj je život izgubilo 12 vatrogasaca. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon oslobađajuće presude Dražen Slavica: Mirno sam spavao, nadao sam se i priželjkivao ovakav ishod Slika nije dostupna Završna riječ obrane Prodanović: Zašto je optužen samo Slavica?!

Slavica je rekao da će se nakon presude boriti da se vatrogasni sustav u Hrvatskoj konačno izmijeni. "ovi propusti koji su navedeni još se uvijek stavljaju na sustav vatrogastva, a vidimo da vatrogastvo na državnoj razini ni danas ne postoji. Ono je u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje", rekao je Slavica.

Dodao je da je istraga od samog početka vođena u krivom pravcu, odnosno samo protiv njega. "Nije išla u ostalim pravcima. Hoće li i kada... vidjet ćemo", kaže Slavica. 

Na pitanje kako je izdržao sve ovo vrijeme, odgovorio je: "Teško. Pokušao sam to nekako potisnuti... Izdržali smo i nadam se da ćemo izdržati do kraja. Od Vrhovnog suda očekujemo potvrđivanje oslobađajuće presude." 

Iako su ga novinari pitali za narušeno zdravlje, Slavica tvrdi da mu je zdravlje dobro. "Ne mogu reći da sam zdravstveno stradao. Još uvijek radim u sustavu vatrogastva, odnosno čekam i idem na redovne preglede. Još uvijek imam liječničku licencu da udovoljavam poslovima vatrogasca", kaže Slavica.

Za smrt 12 vatrogasaca i teško stradavanje jedinog preživjelog Frane Lučića optužen je samo Slavica. Prvi put je nepravomoćno oslobođen u rujnu 2013. godine, no Vrhovni sud je tri godine kasnije ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje zbog formalnog propusta. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene