Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud u Zadru

Vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica oslobođen krivnje za kornatsku tragediju u kojoj je poginulo 12 vatrogasaca

Dražen Slavica (Foto: Pixell)
Dražen Slavica (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Dražen Slavica (Foto: Dnevnik.hr) Dražen Slavica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dražen Slavica (Foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica oslobođen je optužbi za kornatsku tragediju.

Na županijskom sudu u Zadru vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica oslobođen je optužbi za kornatsku tragediju u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca, a preživio je samo Frane Lučić.

Pročitajte i ovo Ajka Crvelin, majka i supruga poginulih vatrogasaca tko je odgovoran? Obitelji poginulih vatrogasaca razočarane oslobađajućom presudom Draženu Slavici: "Ma bijes, tuga, žalost. Da imam, pucala bi sa svih strana" Slika nije dostupna POTVRĐENA PRESUDA Vrhovni sud oslobodio Dražena Slavicu odgovornosti za kornatsku tragediju

Ničim nije dokazano da je počinio kazneno djelo koje mu se stavljalo na teret u optužnici, rekao je na početku obrazloženja presude predsjednik sudskog vijeća Boris Radman, javlja reporter Dnevnika Nove TV Šime Vičević koji prati izricanje presude.

Riječ je o ponovljenom suđenju. U prvom postupku Slavica je također bio oslobođen. Na izricanje presude došlo je samo dvoje roditelja poginulih vatrogasaca.

Presuda Slavici je nepravomoćna.

Slavica je jedini optužen za stradanje 13 vatrogasaca, među kojima je, s teškim ozljedama, preživio jedino Frane Lučić iz Tisnog. U rujnu 2013., na zadarskom Županijskom sudu, nepravomoćno je oslobođen, ali je Vrhovni sud u travnju 2016. zbog formalnog propusta ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje koje je na Županijskom sudu u Zadru trajalo više od godinu i pol.

Saslušani su novi svjedoci, a stručnjaci s Instituta Ruđer Bošković novim su vještačenjem utvrdili da su vatrogasci stradali u požaru s eruptivnim efektom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene