Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon summita

Plenković komentirao cijene goriva u Mađarskoj: "Nema teoretske šanse da to prođe na sudu"

Različite cijene goriva na mađarskim crpkama za vlasnike vozila s mađarskim registarskim pločicama i one čija su vozila registrirana u nekoj drugoj članici EU-a protivno je europskom pravu, izjavio je premijer Andrej Plenković u Bruxellesu.

"Važno je da Mađarska ne diskriminira vlasnike vozila iz drugih članica koji dolaze točiti gorivo jer to je čisto kršenje europskog prava i nema teoretske šanse da to prođe na sudu", izjavio je Plenković nakon završetka summita čelnika EU-a u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Jasminko Umičević - 2 ZA DNEVNIK NOVE TV Stručnjak o embargu EU-a na rusku naftu: "Činjenica je da je Viktor Orban svojim ucjenama uspio 30 dana držati EU kao taoca"

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nakon summita Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Mađarska će morati preurediti rafinerije. ECOFIN će u srpnju donijeti odluku i preporuku Vijeću da Hrvatska uđe u eurozonu 1. siječnja"

Dodao je da isto vrijedi i za Hrvatsku, gdje se ponegdje u kafićima različito naplaćuje domaćim u odnosu na strane goste.

"To isto nije redu i toga ne smije biti. Mi smo na jedinstvenom tržištu na kojem ne smije biti diskriminacije", rekao je Plenković.

Od prije nekoliko dana, strani vozači u Mađarskoj moraju platiti puno višu cijenu za benzin od mađarskih državljana, a po tamošnjim medijima radi se o razlici od oko 40 posto.

Mađarska vlada donijela je još u studenom prošle godine uredbu kojom je ograničila cijene goriva, kako građani ne bi osjetili globalni porast cijena energenata.

Do nedavno su strani automobili mogli točiti gorivo po toj fiksiranoj cijeni u Mađarskoj. Međutim, vlada je iznenada objavila da će za strance vrijediti viša, tržišna cijena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene